Monday, January 21, 2013

~Celebrate Besday For Adriana~

Assalamualaikum...

Selamat petang.  Dah lunch?Korang lunch apa?Aku makan nasi berlaukkan sambal kupang dan tempoyak.  Yummy.  Delicious!!  Oklah nak cerita kisah semalam lagi.  Buat sedikit makan-makan  untuk besday adriana.  Tapi kali nie tak panggil sesiapa just adik aku dan mak ayah aku.  Aku tak larat nak panggil sesiapa.  Tak larat nak masak-masak bagai.  

Semalam pun aku just bake kek untuk adriana dan sempat buat pavlova.  Sambil aku nak hias pavlova adriana dengan ammar dah hentam dulu anggur-anggur aku.  Sudahnya yang pavlova last hias dengan buah strawberry.  Huih.  Anak oh anak.  Tak apa mama tak kisah pun.  Janji makan yea.

Oklah, jom tengok gambar untuk semalam.

Macam biasa kek mesti ada.

Selain kek, aku sempat buat mini pavlova.  Aku buat mini pavlova sebab senang sekali ngap jea.  Heeee.

Kemudiannya makanan ready made adalah tapau KFC.

Ini jealah makanan yang ada.

Birthday girl nak potong kek.  Apalah yang ammar tercengang tue.  Tunggu bulan depan besday ammar  yea.

Apa yang masing-masing tengok tue.  Dah lupa kejadian ini.  Ammar tue masih tak berganjak tue.  Statik jea.  Teruja ke dik tengok kek mama?Bhahaha..

Ammar qayyum yang minat terhadap makanan.  Heeee.  Tak tentu arah tengok makanan.

Eh, ada anak kecik ke?Heehe..Inilah anak buah aku Nayli Firzanah.  Rasanya nie 1st time kami bergambar berdua.  Budak nie kalau nampak aku semedangnya nak melarikan diri.  Obek tak garang ok.  Asal takut???Ini sudah ok bak kata orang jinak-jinak merpati.  Mak dia selalu kata macam tue.  Ok, mak budak nie sudah ada blog.  Sila terjah!!!Ini blog adik ipar aku.  Itu sahaja entry untuk petang ini.  Bersambung lagi loceng punch card sudah berbunyi..Dengar tak??

Love, AA
Publish!!







                                                                                                                   


4 comments:

Azuin Nazry said...

Wah menjadi2 baking ye? Jeles..;)Hb Nana. Sama la anak aku pun beza sebulan bday yg no 1 ngn 2

lurun namzar said...

hepi bexday ariana.
cantik kek akak buat.

Asfaliza Mohd Yatim said...

cantiknya kek.....

adianiez AIDA said...

happy birthday, adriana !
cantik kek :-)