Pages

Monday, August 30, 2010

~13 weeks~

Agak lama aku da tak update blog nie..memang tahap kemalasan sedang melanda dalam diriku..ari nie aku gagahkan jugak diri aku untuk menceritakan serba sedikit kisah yang da lama tidak aku paparkan di blog nie.  sejak pregnant memang malas sungguh aku nak on9 waktu malam.

Sekarang usia kandungan aku sudah pun masuk 13 minggu.  InsyAllah, due aku kali nie pada 7 Mac 2011...aku da pun buat buku merah.  aku buat masa 10 minggu ari tue..alahan tue janganlah cakap.  sama macam aku pregnantkan adriana dulu.  aku tak kisah sama ada girl atau boy..janji kandungan aku sihat, sempurna, selamat dan berjalan dengan selamat dan yang paling penting biarlah aku mudah bersalin macam mana aku bersalinkan adriana dulu.  AMIN..

Inilah buku aku..


Ini pulak ubat-ubatan yang dibekalkan oleh klinik.  masalah aku HB aku selalu rendah awal2 pregnant.  masa checkup nie HB aku 9.6 jea..rendah kan?pas tue 2 minggu aku kena checkup lagi..naiklah sikit 10.6..tapi nurse kata rendah lagi.  jadi aku kena makan ubat tambah darah tue.  tak boleh tinggal...harap2 bulan depan HB aku akan ok..tak larat nak kena cucuk jea..

Note : Next entry pasal persiapan baju raya adriana...bile agaknya boleh diupdate??


Wednesday, August 11, 2010

Contest:Moment with newborn baby contest

**STICKY MODE UNTIL 31/08/2010 @ 0000HRS **
scroll down for latest entry




Gambar yang dipertandingkan :

Nama : Nur Adriana Qistina binti Mohd Affendy
Tarikh Lahir : 20/01/2008
Berat : 2.84 kg
Umur ketika gambar diambil : selepas beberapa jam dilahirkan
Nama Ibu : Alfidah binti Adim
Cerita di sebali gambar : Gambar nie diambil ketika adriana berada di NICU.  masa nie curi-curi amik gambar adriana. masa mama sampai adriana pun bukak mata.  teruja bila tengok adriana bukak matanya masa aku dan asben datang untuk tengoknya.  adriana dilahirkan secara normal dengan kaedah vacuum.  adriana kena masuk ke NICU dulu sebab adriana da buang air besar dalam perut.  memang sedih bila tengok keadaannya ketika itu.


Wednesday, August 4, 2010

Hari-hari Aku...

Sudah lama aku tak update blog..sejak akhir-akhir nie aku tidak ada kekuatan untuk mengadap laptop nie.  balik jea mesti aku berbaring dan tido awal.  kat ofis lagilah aku tak sempat.  kali nie alahan aku sama jea masa aku mengandungkan adriana dulu.  tidak ada bezanya dengan 1st pregnancy aku yang dulu.  mabuk jangan cakaplah.  muntah pun boleh tahan jugak.  salah makan jea abis aku muntah balik.

so, apa yang aku harapkan supaya aku cepat sembuh seperti sediakala sebab rimas jea dok melepek.  masa mengandugkan adriana dulu, masuk bulan ke-4 aku da ok.  harap-harap kali nie pun samalah yea.

kali nie bulan Ramadhan akan lebih mencabar.  aku tak tahulah samada aku mampu berpuasa atau tidak.  masa 1st pregnancy aku dapat puasa penuh sebab masa tue aku da 5 bulan.

Oklah...sampai di sini dulu coretan untuk kali ini...doakan aku supaya cepat sembuh yea kawan-kawan...