Pages

Saturday, June 29, 2013

~Happy Saturday~

Assalamualaikum...

Morning uolss.  Bila tiba hari sabtu mesti happy-happy belaka.  Hihihi.  Just a short entry for this morning.  Happy saturday to uolls.  Semoga dapat mengisi masa hujung minggu ini dengan berfaedah dan have a quality time with family.


Happy saturday and happy weekend!!





                                                                                                                     

Friday, June 28, 2013

~Last Day My 3 Series Birthday Giveaway~

Assalamualaikum...

Selamat petang semua.  Lagi setengah jam mahu pulang.  Esok dan lusa adalah hari cuti.  So, boehlah berehat dan bersantai-santai bersama keluarga di rumah.  Selamat berhujung minggu buat semua rakan-rakan yang singgah di sini.

Okey, just nak inform hari ini adalah last day untuk segmen "My 3 Series Birthday Giveaway".  Kepada sesiapa yang masih belum join masih sempat lagi untuk join sehingga jam 11.59 malam ini.  Marilah sertai segmen ini di SINI.  Walaupun hadiah-hadiahnya hanya simple tapi dari segmen begini boleh menambah kenalan.

Last but not least, kepada peserta-peserta terima kasih kerana sudi join segmen saya yang tidak seberapa ini.  Tidak lupa juga terima kasih kepada sponsor-sponsor saya yang sweet berserta hadiah-hadiah yang sweet.  Nantikan keputusannya...Tungguuuu

Terima kasih semua..Sekian..






                                                                                                       

~Peneman Di Office~

Assalamualaikum...

Selamat tengahari, salam jumaat dan salam 1 Malaysia.  Semoga berada dalam keadaan baik-baik hendaknya.  Hari ini tiba-tiba macam mood itu tiada.  Entahlah.  Semedangnya mood ke laut.  Yelah, bila tengah happy dan ada perkara yang membuatkan kita terasa terus rasa down.  Ini mahu sampai balik.

Okey, nak cerita mengenai peneman di office.  Ini kisah isnin yang lalu semasa sekolah, tadika ditutup kerana jerebu.  Adriana terpaksa aku bawa ke office sebabnya hari tu mak aku ke klinik.  Ammar duduk dengan ayah aku.  Sebab tak nak ayah aku jaga sampai dua orang, itu yang aku bawa nana.

Jom layan nana dan kawannya di office, iaitu aunty mira opssss kak mira.  Katanya...

Habis dia konker tab aku.

Amik gambar aunty.  Hikhikhik...

Tengoklah masing-masing dengan gadget.

Khusyuk tol.

Itulah cerita isnin lepas.  Sekian dulu entri hari ini.  To be continued...


~My 3 Series Birthday GIVEAWAY By ApenIdaRiana

STICKY POST!!

Assalamualaikum semua...

Seperti yang sediamaklum, umurku sudah pun melangkah ke 30an.  Maka dengan ini, hari ini aku berbesar hati untuk membuat GIVEAWAY sempena ulangtahun kelahiranku.  Marilah meriahkan GIVEAWAY yang aku langsungkan di sini.

Ikut syarat dengan betul 

1)Wajib buat satu entry bertajuk My 3 Series Birthday GIVEAWAY by ApenIdaRiana

2)Tempek banner di atas tu dekat entry tersebut dan publish!!

3)Kemudian, letak link entry segmen GIVEAWAY korang dekat comment giveaway ni.  Faham tak?

Syarat tambahan pula.  Mudah sahaja.

1)  Wajib follow blog-blog di bawah ini.  Ini merupakan sponsor-sponsor hadiah untuk GIVEAWAY yang aku buat ini.


2)  Wajib like fanpage ini.  Sila klik pada gambar.


3)  Inilah sponsor-sponsor untuk GIVEAWAY aku ni.


Hadiah-hadiahnya merupakan : 

1) Wallet x 1 by ApenIdaRiana


Hadiah-hadiah daripada sponsor pula

1) 1 set fridge magnet dari Pulau Langkawi X 1 by Mrs Upham

2) Wallet X 1 by Myra Mokhtar

3) Buku Resepi Kek & Biskut X 1 by Hanisah

4) Tudung bawal 3 tone & brooch X 1 by Firzara

 
Giveaway ini bermula dari 10 Jun 2013 dan berakhir pada 28 Jun 2013.  So, apa tunggu lagi.  Jom sama-sama join GIVEAWAY ini.  Semoga mendapat sambutan daripada anda semua.  Sekian...






                                                                                                                    

Wednesday, June 26, 2013

~Selamat Hari Lahir Buat Ayah!~

Assalamualaikum...

Selamat tengahari semua.  Semoga semuanya berjalan dengan lancar untuk hari ini.  Malam tadi sempat taip lagi untuk entri seterusnya dan sudah tentu ini adalah scheduled entry.  Haraf maklum.  Entri ini ditaip untuk mengabadikan tentang hari ini.

Sebenarnya hari ini 26 Jun 2013 adalah ulangtahun kelahiran ayah aku yang ke  61 tahun.  Ayah yang aku panggil ma untuk keturunan bawean.  Nanti aku ceritakan tentang bawean itu sebab ada yang bertanya.  Nanti ye.  InshaAllah.

 Inilah ayah aku bersama adriana

Sempena hari istimewa ini, ucapan buat ayah semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik.  Itu yang sentiasa aku doakan buat beliau kerana sejak akhir-akhir ini ayah aku kurang sihat.  Tak ada yang lebih bermakna selain melihat kedua orang tuaku sihat.  Doakan kesihatan ayah aku ye kawan-kawan.






                                                                                                                       

~Hari Ini Saya Berseminar~

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua dan salam 1 Malaysia.  Harap-harap hari ini menjadi lebih bermanfaat pada kita semua dan menjadi hari yang lebih baik dari hari semalam.  Mudah-mudahan hendaknya.  Apa yang buat aku happy hari ini sebab tak masuk office sebab hari ini aku menghadiri Seminar Wanita Anti Jenayah di MITC, Melaka.

Sudah tentu-tentu hari ini menjadi hari yang lebih bahagia sebab dapat lari sebentar dengan fenomena di office.  Dapat lari dari stress dan dapat lari sekejap daripada kerja-kerja yang tak pernah surut-surut itu.  Habis satu part datang part lain.  Fuh!!!

Inilah surat jemputan yang saya terima.  Mahu ke seminar sahaja untuk mencukupkan kursus 7 hari.  Lepas tu dah boleh legakan diri.  Tapi hari ni kesian pada bff saya yang duduk tercanguk di opis seorang diri.  Bertabahlah wahai Mira Mokhtar.  (Gelak jahat) Bayangkan cara aku gelak semalam.  Hahahahaha...Okey, gurau je.  Kang dia tarik muncung sedepa dengan aku.  Kuikuikui...

Ini adalah aturcara program hari ini.  Semoga dapat manfaat dan pengetahuan daripada seminar hari ini.  Bersambung lagi di lain entri.







                                                                                                                   

Tuesday, June 25, 2013

~Celina Ataupun Syura~




Assalamualaikum...

Selamat petang semua.  Jarum jam sudah pun menunjukkan jam 4.00 petang.  Lagi satu jam saja lagi mahu pulang.  Ini entri yang telah ditaip sewaktu lunch hour ye.  Sila jangan salah faham.  Okey, berbalik kepada tajuk entri, rata-rata mesti tahu apa yang aku maksudkan.

Semalam seperti yang kita semua ketahui Cik Ta telah pun tersingkir untuk program Masterchef Selebriti 2.  Kini tinggal dua peserta sahaja iaitu Syura dan Celina yang bakal berentap malam ini.  Siapakah yang bakal bergelar juara untuk musim ini?Adakah Celina ataupun Syura?

Siapa pilihan korang?Sama-samalah kita saksikan malam ini siapa yang bakal dinobatkan sebagai Juara Masterchef Selebriti Musim Kedua ini.  Aku tak kisah siapa-siapa menang.  Kalau Celina menang pun ok sebab dia berasal dari Melaka.  Chaiyok orang Melaka.  Kalau Syura menang pun ok juga sebab suka tengok cara dia sekarang ni.  Hehehe...

Jangan lupa malam ini.  Sekian..







                                                                                                         

~Senarai Peserta GA By ApenIdaRiana~

Assalamualaikum...

Selamat tengahari.  Korang dah lunch?Aku masih belum lunch lagi sebab menanti makanan yang dikirim pada Kak Nisah.  Hari ini badan tak terdaya, letih, lemah dan tambahannya mengantuk.  So, tengahari ini, aku updatekan senarai peserta yang sudah pun menyertai GIVEAWAY yang dianjurkan aku bersama-sama teman-teman lain selaku sponsor hadiah untuk segmen ini.

Kepada para teman dan kenalan yang sudi join GA aku yang tidak seberapa ini, ribuan terima kasih aku ucapkan.  Tarikh tamat GA ini adalah pada 28 Jun ini.  Ini bermakna lagi 3 hari je lagi GA ini akan tamat.  Pada sesiapa yang masih belum join, mari cepat-cepat join!!!


http://2.bp.blogspot.com/-Pb022awYCU0/Ua9pBcg_mWI/AAAAAAAAJ_A/LWM8WdyDlzE/s400/fida+2.jpg
Senarai Peserta GA

1) http://edmia.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
2) http://iniblogsiti.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
3) http://tampawan.blogspot.com/2013/06/3-series-birthday-giveaway-by.html
4) http://cyanxkamo.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
5) http://khairunnisa3020.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
6) http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
7) http://cahayasirius.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
8) http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
9) http://hadiahbintangjatuh.blogspot.com/2013/06/3-series-birthday-giveaway-by.html
10) http://chenta-taugeh.blogspot.com/2013/06/3-series-birthday-giveaway-by.html
11) http://www.fatindiana.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
12) http://cuteandadorable-is-sugarmeow.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
13) http://aimionlyforcontest.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
14) http://coretangirlblog.blogspot.com/2013/06/may-3-series-birthday-giveaway-by.html
15) http://rainyshiningshinee.blogspot.com/2013/06/3-series-birthday-giveaway-by.html
16) http://segmensection.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
17) http://heartyoumycrush.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
18) http://aininatasya08.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
19) http://akusukaketawa.blogspot.com/2013/06/3-series-birthday-giveaway-by.html
20) http://farraanuar.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
21) http://lisandramalina-aboutme.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html    
22) http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
23) http://www.syuhadasalleh.my/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html   
24) http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
25) http://lienliedot.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
26) http://lalazarryn.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
27) http://umikasum.blogspot.com/2013/06/3-series-birthday-giveaway-by.html
28) http://miaduniaku.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html   
29) http://thisforjoin.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html   
30) http://bondaqalish.blogspot.com/2013/06/3-series-birthday-giveaway-by.html
31) http://faralalalala.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
32) http://ikajohans.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html
33) http://adianiez.blogspot.com/2013/06/my-3-series-birthday-giveaway-by.html

Sekian...Akan diupdate lagi jika ada apa-apa perubahan.  Pada sesiapa yang linknya tidak tersenarai sila tinggalkan komen anda di entri ini.  Tq uolls..







                                                                                                        

~Doa Minta Hujan~

Assalamualaikum..

Selamat pagi selasa.  Semoga hari ini lebih baik dari semalam.  Mudah-mudahan.  Semoga bencana alam yang sedang melanda di negara cepat-cepat berakhir.  Memandang jerebu masih dalam keadaan merisaukan marilah kita sama-sama berdoa kepadaNya supaya diperturunkan hujan di bumi kita ini.

Sama-samalah kita berdoa.  Yakin dan InshaAllah.  Mudah-mudahan Allah makbulkan doa kita semua agar jerebu yang sedang melanda di Johor, Melaka dan di KL kembali pulih.







                                                                                                                   

Monday, June 24, 2013

~Bila Tayar Pancit~

Assalamualaikum...

Selamat petang semua.  Keadaan dil luar masih lagi berjerebu.  Semoga cepatlah ia berakhir.  Entri petang ni aku nak bercerita mengenai tayar kereta aku yang pancit minggu lepas.  Korang pernah mengalami situasi seperti ini?Aku baru pertama kali sejak setahun memandu.  Nervous bukan main bila diberitahu tayar kereta pancit.

Bila tayar pancit apa perlu kita buat?Aku tak buat apa-apa pun.  Officemate aku yang beritahu pada aku tentang tayar kereta aku.  Setelah diberitahu aku pun turun ke bawah untuk melihat sendiri.  Oleh kerana tiada sesiapa yang mahu menawarkan diri untuk membantuku, aku call laki akuler.  Nasib laki aku kerja pagi.  Bersyukur sangat-sangat di situ.  Balik kerja pukul 3.00 petang laki aku datang untuk menghantar bantuan.

Inilah rupa tayarku yang sudah pancit.

Inilah benda yang memancitkan tayarku.

Ini dia pomen keretaku.  Hihihi..

Selepas tukar tayar spare, kami ke kedai tayar pula.  Alhamdulillah, settle semuanya.

Inilah skru yang memancitkan tayarku.  Betapa panjangnya.  Entah mana aku langgar benda alah ni aku sendiri tak tahu.  Apa-apa pun semuanya sudah selesai.

Sekian entri aku petang ini.






                                                                                                                      

~Koleksi Baju Raya By QOMA~

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua!!!Pagi ini aku mahu sajikan entri untuk baju raya.  Pada sesiapa yang masih lagi belum mempunyai baju raya, bolehlah cuci-cuci mata di sini.  Kalau berminat bolehlah beli ye.  Ini adalah koleksi baju-baju daripada Butik Qoma.  Saya adalah agent berdaftar dengan Butik Qoma dan kepada sesiapa yang berminat untuk order bolehlah emailkan kepada saya di alfidah83@gmail.com atau sms kepada nombor 019-3411986 (faezah).


PRE ORDER!!


 Koleksi Royal Kurung Sofea by QOMA

Design : Royal Kurung Sofea by QOMA
Material : Heavy Korea Lycra Gred AAA
Price : MYR250/each include postage

Availability Status : Pre-order
Order Closed : 30 June 2013

Pilihan Size :
XS : Bahu (14) Pinggang (24) Punggung (34) Dada (30) Panjang Tangan (21) Labuh Bahu ke Tumit (54)
S : Bahu (14) Pinggang (26) Punggung (36) Dada (32) Panjang Tangan (21) Labuh Bahu ke Tumit (54)
M : Bahu (14.5) Pinggang (28) Punggung (38) Dada (34) Panjang Tangan (21) Labuh Bahu ke Tumit (54)
L : Bahu (15) Pinggang (30) Punggung (40) Dada (36) Panjang Tangan (21.5) Labuh Bahu ke Tumit (54)
XL : Bahu (15.5) Pinggang (32) Punggung (42) Dada (38) Panjang Tangan (21.5) Labuh Bahu ke Tumit (54)
XXL : Bahu (16) Pinggang (34) Punggung (44) Dada (40) Panjang Tangan (21.5) Labuh Bahu ke Tumit (54)
 

Design : Royal Kurung Sofea by QOMA
Material : Heavy Korea Lycra Gred AAA
Price : MYR250/each include postage
Colour : Gold Mustard
 

 Design : Royal Kurung Sofea by QOMA
Material : Heavy Korea Lycra Gred AAA
Price : MYR250/each include postage
Colour : Dusty Pink


Design : Royal Kurung Sofea by QOMA
Material : Heavy Korea Lycra Gred AAA
Price : MYR250/each include postage
Colour : Electric Blue

Design : Royal Kurung Sofea by QOMA
Material : Heavy Korea Lycra Gred AAA
Price : MYR250/each include postage
Colour : Smoke Grey

 Design : Royal Kurung Sofea by QOMA
Material : Heavy Korea Lycra Gred AAA
Price : MYR250/each include postage
Colour : Khaki Nude

 Design : Royal Kurung Sofea by QOMA
Material : Heavy Korea Lycra Gred AAA
Price : MYR250/each include postage
Colour : Fuschia Pink

Design : Royal Kurung Sofea by QOMA
Material : Heavy Korea Lycra Gred AAA
Price : MYR250/each include postage
Colour : Emerald Green


Sekian...






                                                                                                                    

~Isnin Dan Sekolah Ditutup~

Assalamualaikum...

Selamat pagi isnin.  Diharap semuanya sihat dan sentiasa dirahmati Allah s.w.t.  Oleh kerana semalam jerebu masih menyelubungi kita, hari ini kebanyakkan sekolah-sekolah bagi negeri-negeri yang terlibat dengan jerebu telah ditutup.

Semalam duduk dalam rumah pun masih berbau asap.  Dalam rumah pun rasa jerebu.  Aduh sangat-sangat tidak selesa.  Tapi tidak perlu banyak mengeluh dan menyalah pihak lain.  Cuma kita perlu banyak berdoa supaya ia cepat berakhir.

Sekolah ditutup tapi jabatan-jabatan tidak ditutup ye.  Hari ini masih ke office seperti biasa.  Adriana ikut aku ke office hari ini atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.  Haraf bos faham masalah saya hari ini.  Kalau bos tak nak faham pun buat-buatlah fahamlah ye bos.

Sekian terima kasih!!!







                                                                                                                   

Sunday, June 23, 2013

~Salam Nisfu Syaaban~

Assalamualaikum...

Malam ni aku berkesempatan untuk ucapkan salam nisfu syaaban pada semua.  Marilah sama-sama kita menghayati malam ini dengan amalan-amalan yang baik.  Semoga Allah merahmati kita semua dan mengampunkan dosa-dosa kita. 

Sabda Rasulullah s.a.w:

"Apabila tiba malam nisfu Syaaban, telah datang malaikat Jibril lalu berkata, pada malam ini , pintu-pintu langit dan pintu-pintu rahmat dibuka. Maka dirikanlah solat dan pohonlah doa, sesungguhnya pada malam itu telah dibuka 300 pintu rahmat. Maka Allah mengampuni orang-orang yang tidak menyekutuiNya kecuali ahli sihir dan dukun, orang yang bermusuhan, peminum arak, pezina, orang yang memakan riba’, orang yang derhaka kepada ibubapanya, orang yang suka mengadu domba atau batu api, dan orang yang memutuskan persaudaraan. Sesungguhnya mereka itu tidak akan diampun sehinggalah mereka benar-benar bertaubat dan tidak akan mengulanginya."







                                                                                                                     

~Pagi Ahad Yang Tidak Nyaman~

Assalamualaikum....

Selamat pagi ahad.  Bangun je pagi ni bau asap.  Oh tidak!!!Sangat-sangat tidak selesa.  Rasanya sejak jumaat jerebu di Melaka makin teruk.  

Pagi ni bangun tengok luar rumah.  Inilah keadaan di luar rumah.  Apalah bacaan ipu untuk hari ini.  Lebih merisaukan lagi bila dalam rumah pun bau asap.  Bilalah nak kembali normal?Mungkin ini dugaan buat kita semua.  Semalam tengok matahari pun berwarna oren. 

Ini gambar yang saya snap pagi ini dari dalam rumah.  Pintu dan tingkap semua bertutup.  Huhuhu...Sama-samalah kita berdoa agar keadaaan ini cepat berakhir.  InshaAllah...

Bersambung lagi...

Friday, June 21, 2013

~Jumaat Yang Berjerebu~

Assalam...^___^

Selamat tengahari.  Baru balik dari beli something di Romantika bersama Mira Mokhtar.  Sambil tu, survey harga barang yang berkenan di hati.  Target nak beli masa gaji. InshaAllah. Minggu lepas dah beli langsir.  Settle satu part. Jerebu-jerebu pun kuar ye.  Terpaksa keluar jugak sebab kafe kat ofis tutup.  Kenalah makan luar dari kawasan.

Hari ni jerebu teruk berbanding semalam.  Hidung ni berbau asap je.  Haraplah dapat kembali seperti sediakala supaya dapat menjalani aktiviti harian seperti biasa.

Ini gambar yang aku snap pagi tadi sebelum keluar rumah.  Masa ni baru 6.30 pagi cam tu.  Okeylah,mahu lelapkan mata kejap.  Bersambung lagi di lain entri.  Oh iye nak ceritakan mengenai hari semalam yang berlaku kepada si comelku. 

Till then...publish!!!


Thursday, June 20, 2013

~Santai Malam~

Assalamualaikum...

Selamat tengahari.  Korang dah lunch?Aku baru saja selesai makan nasi berlaukkan sardin dan taugeh goreng.  Menu sama seperti Mira Mokhtar.  No choice!!Okeylah, hari ni malas nak bermukadimah panjang-panjang.  Nak sambung cerita dari entri INI.

Selepas makan kami tidak terus pulang.  Pada mulanya bercadang nak ke bandar Melaka tapi sebab dah malam kami ke depan Melaka Mall sahaja.  Jom layan gambar.

Menuju ke MBMB.

Sudah tiba depan MBMB.

Lepak-lepak kat playground.

Dah lama nanan tak ke sini.  Mana ammar?

Saya kat sini, mama!!

Muka serius ammar.  Dah ngantuk sebenarnya time ni.

Tapi tetap ke hulu ke hilir.

Tengok tu!

Mama dan nana. 

Dah penat melayan anak-anak aku duduk di bawah rimbunan pokok mencari sesuatu di situ.  Huhuhu..Ditemani oleh MIL aku.  Sekian...