Pages

Thursday, April 30, 2009

:::KONVOKESYEN:::

Ini adalah gambar Konvokesyen Politeknik Kota Melaka pada 23 April 2009 di MITC, Melaka.Ini gambar adik ipar aku..Saje letak sebab nak cite pasal aku jea pun nanti orang boring..
JOM LAYANNN...

Mana pulak sesatnya budak kecik nie..Ini anak buah aku...Anak kak long

Adik ipar aku yang sebelah kanan

Inilah orangnya...

My Mom In Law, Anwar dan Nur Yasmin Zafirah

Inilah gambar-gambar yang aku save...Yang bertudung ungu tue adalah Ibu Mertuaku yea...

Ini gambar adik ipar aku masa berkonvo..

:::OFFICE BARUKU:::

Aku pindah office dah lama..awal tahun ari tue..tapi baru sempat nak bercerita mengenai perpindahan ini...Penat kemas barang..Inilah gambar yang sempat aku amik saat-saat perpindahan dari ofis lama ke ofis baru...

JOM KITA TENGOK OFFICE BARUKU...


Inilah keadaan office setelah dipunggah semua barang-barangnya..

Tak nampaklah gambar nie..
masa aku snap aku tak perasan pun gambar nie gelap
Inilah tempat baru kami...tengah pungah untuk susun barang..
Itu CC dgn PTD aku tue..


Kita orang tengah tengok barang-barang kita orang diangkat ke atas..
Mana meja aku nie?

Inilah suasana di office baru ku...
Nanti aku akan letakkan tempat aku pulak di office baru..Kalau aku rajin(hehehe)
SEKIAN TERIMA KASIH ....

:::OFFICE LAMAKU:::

Rindunya dekat tempat lama aku...Inilah gambar yang dapat aku snap sebelum kita orag kena pindah...Kesiannya...
JOM KITA LAYANNN...

Inilah meja aku di opis lama
Kemas tak meja aku??Masa nie aku amik gambar nie masa aku datang keje ari Sabtu.Itulah sebabnya kemas...Nanti kalau aku rajin aku uploadkan gambar tempat aku masa di office baru...



kemas tak tempat aku?

:::MENGIMBAS KEMBALI:::

Ini gambar masa raya tahun 2007...Dah lama da..tak tahu nak cite apa..Masa ini dekat office aku ada buat Jamuan Hari Raya...Saje letak buat tatapan untuk aku dan semua sekali....Masa raya tahun 2007 aku tengah sarat mengandung..tengoklah gambar aku yang ketika ini sangatlah berisi...inilah satu2nya gambar mengandung aku...





Inilah gambar-gambar yang aku ada...

Wednesday, April 29, 2009

:::PERSAHABATAN:::




PeRSaHaBaTaN YaNg SeJaTi aKaN MeMBaWa KeRiNDuaN YaNg aBaDi.
SeSuNgGuHnYa PeRSaHaBaTaN iTu LeBiH uNgGuL DaRi PeRCiNTaaN, TaNPa PeRSaHaBaTaN PeRCiNTaaN aKaN BeRaKHiR TeTaPi TaNPa PeRCiNTaaN, PeRSaHaBaTaN BoLeH KeKaL.
oLeH iTu HaRGaiLaH PeRSaHaBaTaN YaNg TeRJaLiN

Monday, April 27, 2009

:::TUGASAN 1 DARI JUE:::

Alamak!!!Aku dapat Tugasan daripada Jue pulak..Aku tak pernah pun dapat TAG daripada sesiapa..Nie 1st time nak wat nie..Kalau salah jangan marah yea Jue...

1) bila terakhir anda cuci toilet?
~~ baru sabtu lepas..hujung minggu jea yang aku sempat cuci...Huhuhu
2)pencuci apa yg anda guna?
~~ Ajax Fabuloso (Tapi kadang-kadang aku suka tukar-tukar pencuci)
3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
~~ sesekali jea sb mak aku yang selalu mop
4) apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
~~ mengemas dapur, memasak (kalau anak aku ada org jaga aku blhlah masak)
5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
~~ paling simple da tentu sambal telur ke, sambal ikan bilis ke..tak pun SARDIN...
6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
~~ MILO.
7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
~~ aku tidurkan anak aku dulu...(NUR ADRIANA QISTINA) baru aku boleh tidur
8) Tugasan ini aku nak bagi kepada :
~~ NORASLINDA KARIM.(YippieGurl) Silalah buat yea Pn. Linda...
***p/s : Jue,betul ke apa yang akak buat..Maklumlah 1st time..Apa-apa pun thanks yea

Thursday, April 23, 2009

:::MERTUA VS MENANTU:::

Inilah cite kegemaran aku setiap hari Rabu jam 10.00 malam...IAITU MERTUA VS MENANTU. Tapi da abis episodnya...Kalau tak setiap minggu pasti aku menangok di depan TV yea...Pas nie nak layan cite apa ek?





Inilah gambar-gambar yang sempat aku ambil...Hehehe.Itu pun masa last2 cite...
*Tak sabar nak tunggu episod akan datang...*

::MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH::

Ini adalah gambar yang aku ambil masa malam Sambutan Melaka Bandaraya. Masa nie my husband tak ada. Pi kursus...Aku pi jgk tgk bunga api bwk anak aku..Aku pi dgn Mak Uda aku and her family....

Cantiknya Bunga Api...
Ini Athirah anak mak uda aku...



Mama dgn Adriana...

Inilah gambar-gambar yang sempat aku ambil...Itu pun sepupu aku yang amik.Aku sibuk pegang anak aku..Tak sempat nak bergambar pun..


Begitu sesaknya jalan raya ketika itu...

Monday, April 20, 2009

::SEKADAR RENUNGAN::

Siapakah dia ...

Siapakah orang yang sibuk?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan NabiSulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumanya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa menumpuk - numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.

Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.

Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari siksa neraka.


Siapakah orang yang KEDEKUT ?
Orang yang kedekut ialah orang yang membiaratau membuang email ini begitu sahaja malahdia tidak akan menyampaikan pula pada orang lain

ALLAH did not promise that life would be easy,but HE did promise to go with you..every step of your life,with HIM by your side..

Friday, April 17, 2009

::PERKAHWINANKU::

Inilah gambar kawinku yang sempat diupload. Saje2 nak flash back masa aku kahwin.Hehe..

Hari aku dinikah di Masjid Al-Azim pada 22/12/2006 (Jumaat)
Inilah teman-temanku yang aku sayangi.



Ini gambar dengan family husband


Bersama-sama teman sekolahku



With my family


Bersama-sama pengapit aku dgn husband..Pengapit laki dah pun..Cuma pengapit pompuan jea blm..BILA AGAKNYA TUE?



Inilah orang2 kuat aku...



Sebelum Majlis Persandingan
p/s : Bestnya menjadi Raja Sehari...Terima kasih kepada semua yang terlibat pada waktu itu walaupun masa masa itu BANJIR...aku adalah salah seorang pengantin mangsa banjir
tahun 2006


Thursday, April 16, 2009

:::KUALA LUMPUR:::

Sebenarnya aku jalan-jalan pi KL da lama da...tahun lepas aku pi masa cuti Christmas.Da lama tak jalan-jalan ke KL.Rasanya 1st time bawak Adriana pi jalan-jalan ke Kuala Lumpur...

Ini adalah permandangan dari luar Sunway Pyramid

Adriana tak nak pandang kamera...


Akhirnya aku sorang jea yang posing...

Nie di KLCC pulak

Tengah mkn di KLCC..tggu mknan sampai

Berjalan-jalan di KLCC


Aku lagi yang posing bergambar...

Mama dan Adriana


Pemandangan di sekitar KLCC...Ramainya orang..Maklumlah time cuti


Wednesday, April 15, 2009

:::GELAGAT ADRIANA:::

Ini gambar Adriana sepanjang aku bawak dia pi jalan-jalan di Kuala Lumpur. Ini adalah gelagat Adriana yang sudah bosan duduk di strollernya...Aku tak larat nak mendukungnya.Hehehe...


Bosan da ke?

Adriana suka gigit-gigit benda
Gatal gusi nie...

Duduk diam-diam yea...

Seronoknya...

p/s : Bestnya dapat jalan-jalan