Pages

Wednesday, September 30, 2009

3 Syawal

3 Syawal...

Ari nie aku ada dekat umah mertua aku sebab kita org kena menghadiri Majlis Pertunangan sepupu asben aku dekat Lubok China..Ini adalah antara gambar-gambar yang sempat aku rakamkan untuk hari ini..


Sebelum nak jalan adalah sekumpulan budak2 datang beraya kat umah mak mertua aku..Betapa peramahnya anak aku melayan dia org..nampak tak yang mana satu ADRIANA?sebelah bdk laki pakai baju warna merah. Itulah anak aku..Siap bergambar sekali..



Da tukar baju..Bersiap sedia untuk g jalan

Bergambar dulu sebelum g jalan..Adik ipar aku yg rajin melayan



Di Lubok China


Ini dekat rumah perempuan...Kami da sampai..

Oleh kerana terlampau ramai rombongan pihak lelaki, jadi kami terpaksalah bertapa di luar..Inilah hasilnya ketika kami duduk di luar..huhuhu


Mama + Adriana

Kathy + Alya

Aku dan birasku dengan anak masing-masing


Sesi menyarung cincin..amik gambar nie kat luar jea..asben aku yang amik.


aku bersantai-santai di sini...hehehe


Da on the way balik...adriana da baring-baring dalam keta...


Mama yang beria senyum...


Da penat da...Nak balik!!!Inilah saje sesi untuk raya 3 Syawal kami...

Sekian



Monday, September 28, 2009

1 Syawal

Ini gambar masa pagi raya...masa nie aku di rumah mak mertuaku..jadi banyak bergambar kat sanalah..lepas sembahyang raya baru aku balik umah aku..
Mama + Adriana
Aku sorangler pulak posingnya...

Nielah pulak biras aku dgn anaknya
Kathy + Alya
Kami Berempat pulak...
Adriana sudah bersiap sedia untuk jalan
Adriana + Alya
Macam gaduh jea gambar nie
Nie baru MESRA!!
Nielah family aku sebelah suami..
tapi yang tak de Along jea a.k.a abg ipar aku sebab thn nie turn raya d Johor
My Family
Note : Tema tahun nie warna UNGU..yang lain tue mcm berjanji jea pdhal tak tahu pun...OKLAH TUE!!


Berbuka Ber3

Ini gambar aku amik masa berbuka posa di luar..Buka bertiga jea..Masa nie lagi 2 3 hari lagi nak RAYA...Kami buka di luar sebab lepas tue nak pi shopping..nie jelah gambar yang aku snap

Papa + Adriana

Peace!!!


Adriana


Sedapnya Burger!!

Nasi berlaukkan Asam Pedas Tetel..
Sedap tue!!!


Note : Lokasi di Kedai Apple Burger, Melaka. Aku jadi jurukamera jea yea...

Sudah Keje?

Ari nie..(28/09/09)
Wah...Aku sudah naik keje.
Terasa kemalasan yang amat sangat.
Setelah seminggu aku bercuti...
Macam beraya sakan..
Tapi tak pegi jalan2 sangat..
Nanti aku upload gambar2 yang belum sempat aku paparkan
di blog nie..ada jugak gambar sebelum raya..
Dan nantikan gambar raya aku yea...

Thursday, September 17, 2009

Kad Raya

Dari Firzara


Dari Faradila
Dari Mai
Dari Alimaz
Dari Kak Linda

Dari LyanaShaZam


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Sunday, September 13, 2009

Kad Raya Untuk Semua

Kad Raya Untuk Semua Yang Sudi Mengunjungi Ke Sini Secara Sengaja atau tidak sengaja..Sudi2lah menerima kad ini daripadaku terutama untuk kawan-kawan mayaku sebagai pengganti diri memohon kemaafan andai ada salah dan silap...



SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN
Daripada :
Affendy, Alfidah dan Adriana

Tag Makan-makan Raya daripada Suhida

~TAG MAKAN-MAKAN RAYA ~


1.Suka memasak?Ikut mood. Kalau rajin,masak. Kalau tak rajin, tak masak. Masak pun kena ada mood


2.Masakan istimewa anda untuk yang tersayang adalah..(2 jenis)Daging Masak Merah
Udang Masak Lemak Tempoyak
3.Makanan istimewa yang anda suka waktu Raya? Kenapa? (2 jenis)Daging Masak Hitam
Ayam Masak Sambal
(sangat sedap..huhuh..)


4.Kuih raya kegemaran anda dan si dia?Kuih Tart
Kuih Almond London

5.Tayang sikit gambar masakan dari anda..hehe..Semua nie gambar masa berbuka..Masakan simple jea...



Sambal Sotong

Sayur Goreng


Kentang Goreng

Kuih-muih
6.Sila beri tag ini pada 6 orang kenalan di BlogList anda:
Sape nak buat-buatlah yea...

Thursday, September 10, 2009

E-Kad Raya dari Lyanasazam

Ini kad dari lyanasazam..
time kasih yea..
saya amik tau kad awak nie..

Wednesday, September 9, 2009

Contest : Cute Sleeping Baby Contest

1. Penyertaan terbuka kepada semua para2 ibu n blogger..
2. Perlu lah menjadi FOLLOWER Love My New Life dan add my link nie di bloglist anda
3. Buat entry contest bersertakan 1 gambar ur baby anda yang sedang tidor yang paling cute, chomel sekali...
4. Terhad untuk satu penyertaan sahaja (kang rabun juri nk pilih pemenang..huhuhu)dan umur bayi ketika itu hendakla dalam lingkungan usia 3 - 12 bulan
5. Perlu disertakan dengan NAMA BABY, BIRTH DATE, PLACE OF BIRTH & NAMA IBU
6. Kemudian add banner contest kat side bar beserta ngan link contest nyer skali
7. Nyatakan skali aper yang special tentang blog Love My New Life
8. Sila tinggal kan link penyertaan anda di comment yerk..

Gambar Peserta :
Nama Baby : Nur Adriana Qistina binti Mohd Affendy
D.O.B : 20 January 2008
P.O.B : Hospital Besar Melaka
Nama Ibu : Alfidah Adim
Adriana sedang nyenyak tidur nie...Sambil dengan tenang hati mengangkat tangannya di atas kepala...Memikirkan masalah ke apa tue pun tak tahulah...
Nie 1st time jejak dekat blog Baiti @ Mizz Zizee .
Ternampak dekat blog sape ntah pasal contest nie..terus aku join contest nie
Blog Baiti @ Mizz Zizee
Ini link contest Sleeping Baby Contest

Jom Join Contest Nie...

Tuesday, September 8, 2009

Contest : Happy Family Contest

JOIN contest lagi...Contest nie aku ternampak dekat blog KAK AI. Jadi aku pun berminat untuk join contest dari blog iedaLUVsham.


Ini link untuk HAPPY FAMILY CONTEST

Ini adalah gambar terbaru kami sekeluarga..Gambar nie diambil masa aku dan family berbuka posa di Puteri Resort, Melaka. Da lama tak amik gambar bertiga..Bila ada family lain bolehler kami ber3 amik gambar..Kami seronok sebab dapat bergambar bersama...Hehehe


Jom Kita Join Contest Nie...

Sunday, September 6, 2009

Nade Nook Contest


Jom Join Contest Nie...Klik pada banner contest nie..Menarik!!!

Friday, September 4, 2009

Tag & Award From Suhida


1. Berikan 1 hobi yang paling anda gemari
-tidur

2. Berikan 2 nama kawan anda yang paling rapat dengan anda
-aida
-firzara

3. Berikan 3 jenis warna yang anda suka
- biru
- gold
- merah

4. Berikan 4 nama orang yang paling anda sayang
- my mom
- my dad
- my husband
- my daughter

5. Berikan 5 jenis sifat manusia yang paling anda benci
- suka mengarah2 orang lain padahal itu keje dia
- suka cakap lepas
- suka menyindir
- mementingkan diri sendiri
- bermuka-muka

6. Berikan 6 benda yang mesti anda bawa sebelum keluar rumah
-handbag
-kunci rumah
-botol air
-handphone
-ic
-lesen

7. Berikan 7 destinasi percutian yang ingin anda kunjungi
-sabah
-sarawak
-jepun
-bali
-singapore
-paris
-china

8. Berikan 8 kenangan yang paling anda tak dapat lupai
- masa dapat result SPM
- masa hari konvokesyen
- masa 1st day keje kat Putrajaya
- masa bertunang
- masa nikah (time nie umah aku banjir tau..tahun 2006 yang banjir besar tue)
- masa dapat tahu yang diriku mengandung
- masa pertama kali melahirkan

9. Berikan 9 impian yang anda impikan
-nak beli rumah sendiri
-nak beli keta auto (takut nak drive manual)
-nak berhenti keje dan bisnes sendiri
-nak kukuhkan ekonomi keluarga
-nak anak-anak aku berjaya
-nak sambung belajar
-nak keluarga yang bahagia hingga ke akhir hayat
-nak menunaikan fardu haji
-nak melancong ke luar negara bersama keluarga


10. Berikan award dan tag ini kepada 10 orang kenalan blog anda
- kak linda
- yana
- lyanasyazam
- shahfieza
- mai
- qasehhanizd
- yanadzul
- jiey
itu jea kot..tak tahulah lagi

Contest:Cutest Baby Photo Contest(Mom Bloggers Planet)

Nie 1st time join contest MomBloggersPlanet.Saje mencuba nasib..Manalah tahu ada rezeki Adriana..Huhu..Sesiapa nak join jomlah kita masuk...
Ini syarat-syarat untuk join contest nie :
  • Get a photo of your baby with his/her milk bottle
  • Write a blog post about this contest with title MomBloggersPlanet Cutest Baby with BOTTLE Contest
  • Include your baby’s photo in the post and mention his/her name and date of birth.
  • Write about the MILK BOTTLE in the picture.
  • Write your opinion on how to safely feed your baby using a BOTTLE.
  • Include a link to this contest page, PhotoBook Malaysia and AliceWonders in your entry.
  • Leave a comment here with link to your blog post

Contest Starts from 1st to 15th September 2009

Inilah gambar yang dipilih :

Gambar 1

Gambar 2

Name : Nur Adriana Qistina binti Mohd Affendy
D.O.B : 20 January 2008

Adriana mula menggunakan susu botol sepenuhnya dalam 3 bulan bila mamanya telah mula bekerja.. Adriana menggunakan susu botol jenis 'Anakku' dan puting jenis Y cut jenama Pigeon.Mamanya memilih botol jenis Anakku sebab rasa ia sangat berkualiti.Puting jenis Y cut pulak digunakan supaya susu tidak terkeluar apabila tidak disedut atau apabila diterbalikkan..Ia sangat selamat supaya anak kita tidak akan tersedak apabila minum susu.


Ini Link untuk Contest MomBloggersPlanet :
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my
Jom Kita Join Contest Nie!!!

Thursday, September 3, 2009

Jamuan Perpisahan

Pengarah aku dapat tukar balik Johor...Inilah gambar-gambar yang sempat aku rakamkan untuk dikongsi bersama..Sedih tau pengarah dapat tukar..



Sebelum Majlis Bermula
Upacara menandatangani penyerahan tugas
Penyerahan tugas
Gambar beramai-ramai...Kaum Wanita dulu yea..
Ini pula Kaum Lelaki

Inilah Kenangan Untuk Pengarah