Pages

Friday, February 26, 2010

~Adriana&Topi Kaitnya~

Minggu sudah...kakak kat ofis aku kata ada benda nak bagi kat aku..rupanya dia nak bagi topi yang ada nama "ADRIANA"...memang cantik..i like...hehehe..tapi aku katalah kat akak tue macamlah adriana nie nak pakai..akak tue memang jual topi kait nie..dia kata hadiah untuk adriana...ari tue masa birthday adriana dia kata tak sempat nak bagi..tapi memang menariklah...aku katalah kalau adriana tak nak pakai nanti kalau dia ada adik boleh bagi pakai..kalau dia dapat adik perempuan..hehehe..aku sudah memasang cita-cita untuk mengandung nie...So, jom tengok gambar adriana yang sempat aku amik masa dia berposing dengan topi kaitnya itu...susah gak nak pujuk dia pakai topi nie...nasib dapat jugak amik gambarnya...setelah sekian lama berpujuk...




Sesiapa yang berminat nak beli untuk anak-anak bolehlah email dekat kakak nie a.k.a my opismate hanisah_mat.azit@yahoo.com
aku tolong promosikan untuk kakak nie...hehehe...memang cantik...boleh letak nama anak kita sekali dekat topi tue..

Note:Suka tengok anak orang yang suka bergaya nak pakai topi..anak sendiri tak nak..:-)


~SALAM MAULIDUR RASUL~

Thursday, February 25, 2010

Tag : TAG FROM RYN

1. insert this badge or the pic above to inform u have been awarded


2. Make sure u take the pic n said it is from RYN.

3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself.
hobby : suka berjalan-berjalan
hobby : suka membaca novel
hobby : suka melancong
hobby : suka memasak..tapi kalau malas tak masak
hobby : suka berblogging
about myself : aku mudah sensitif dan mudah kecik hati
about myself : aku seorang yang pendiam..tapi bukan sombong
about myself : tak suka lipat kain
about myself : aku suka dgr lagu sebab boleh release tension
about myself : sedang giat mengusahakan perniagaan aku sekarang

4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow you)
and tell their names in your blog

Kak Nisah
Mia
Kak Yatt
Ibu Ayu
Ieda

5. Dont forget to go to their blog and tell them they have been tagged !!!
OK...SEKARANG JUGAK AKAN DIMAKLUMKAN




~amik award yang nie jugak yea...~

Sunday, February 21, 2010

~Noktah Cinta~

Hafiz AF7 - Noktah Cinta

Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya

Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya





Note: Suka dengar dan tengok klip video lagu nie..aku tengok semalam dekat astro ria..

Saturday, February 20, 2010

@Secret Recipes

Last cuti for CNY holiday..ari selasa ari tue tak pi mana-mana..asben aku sibuk dengan cendawannya..petang mak aku ajak pi jj lama..nak beli ubat katanya...adik aku ler bawak..aku mana tahu drive..bukan tak tahu...takut nak drive..oh..bile ler aku boleh berani drive kete sendiri..memang tak duduk kat umah ler jawabnya..ituler sebabnya aku tak diberanikan drive...hehehe...

so, pas beli-beli barang kami melepak dan menikmati selera dekat Secret Recipes..aku teringin makan kek..aku nie dok teringin mengalahkan pompuan mengandung..owh..aku bukan ngandung...insyallah..akan datang..mak aku order laksa singapore..aku share jea..sebab bowl besar sangat..dan semestinya aku tak abis makan sorang-sorang..adriana aku order kan makanan yang sesuai untuknya..aku pun da lupa apa nama makanan yang aku order..aku aku tahu fillet jea..

adriana beria-ria nak minum air aku..aku order mocca
rasa sikit jea yea..
inilah makanan adriana

tengok sini adriana

ngap...adriana suka makan mayonaise

Note: Seronok tengok adriana makan...


Friday, February 19, 2010

Bersantai @ Dataran Ayer Keroh

Malam isnin masa cuti CNY kami just bersantai-santai di Dataran Ayer Keroh..da tak tahu nak pi mana..mcm tak ada arah tujuan...hehehe...So, asben kata jom kita duduk dekat dataran jealah..aku ok jea..bosan dok kat umah..baik bawak adriana jalan-jalan makan angin..kita orang mkn mc'd jea..drive thru jea beli makanan..then bawak pi dataran.makan kat sana..sambil tue bolehlah adriana berlari-lari dan bermain-main sampai kepenatan..ingatkan kita orang jea yang dok tapau mc'd bawak ke dataran..rupanya ada lagi family lain yang buat mcm kami buat..Inilah gambar sepanjang kita orang dok santai dekat Dataran Ayer Keroh..

adriana dengan kentangnya..

adriana dengan mama

apalah yang adriana buat tue?

apalah yang laki aku menungkan..

akuler

adriana

Note : Seronok hujung minggu menghabiskan masa dengan family..:-)

Tuesday, February 16, 2010

~Lepak-Lepak CNY @ Mc'D~

@Mc'Donald Melaka Mall
Pas balik berjalan dengan asben dan adriana siang tue, malamnya aku ada perjumpaan dengan kawan-kawan sekolah aku yang setelah sekian lama tak berjumpa..Ex-student SMK Infant Jesus Convent..nak kata reunion takler..sebab nak cadang nak buat hari tue..memang ada rancang nak buat reunion tapi ditangguhkan dulu..masing-masing sibuk jea..macam yang ada kat melaka oklah jugak..senang nak jumpa..tapi itu pun ada yang ada hal..so, kita orang jumpa mana yang ada jelah..sebab salah sorang kawan kita orang yang keje dekat Terengganu balik..best sesekali lepak-lepak dengan kawan-kawan..da 10 tahun meninggalkan bangku sekolah..mengenangkan kisah budak-budak dulu memang kelakar..walaupun tak ramai tapi da cukup menggamatkan keadaan..tapi kalau ramai lagi best..mesti lagi happening..asben aku yang anta aku pi Mc'D..pas tue asben aku bawak adriana gi jalan-jalan jap..nasib dapat asben yang sporting..dapat jumpa kawan-kawan kejap pun da kira bersyukur..hehehe
~Jom Layan Gambar Aku Bersama Kawan-Kawan~

time nak order makanan..yang tengah tue tukang amik order..
L-R : Nani, Noni dan Enie
sedang menjamu makanan
berposing dulu yea
bersantai-santai sesekali memang menyeronokkan
 L-R : Noriza, Aku dan Juliana
~Kami~





depan L-R : Norhanani, Norni dan Enie zurin
belakang L-R : Noriza, Juliana, Aku dan Farah Eyani

masa nie asben aku da sampai..tapi aku kata kejap nak jumpa 2 orang kawan aku yang lambat sampai..
sabar menanti

dia orang sampai jea aku kata amik gambar dulu..
aku da nak balik..walau lambat dapatlah jumpa gak..
yang aku tunggu yang dua orang bertudung pink di sebelah aku..
Nor Fadlin dan Maslizah

salam-salam da nak balik da..
yang dua orang kat depan tudung kuning dan hitam nie dari tadi asyik berposing jea kejenya...

Note : Seronok dapat jumpa korang..memang seronok malam tue..kalau ramai lagi bestkan..
lain kali kita arrange buat reunion pulak..

~Jalan-jalan CNY~

Hari Ahad ari tue cuma berjalan-jalan di dalam Melaka jea...tak pi mana-mana pun..asben ajak aku gi jusco baru..ramai gak orang...nasib senang cari parking..besar gak jusco baru nie...masa naik dekat 1st floor terjumpa satu tempat nie..jadi aku ajak asben singgah..memandangkan adriana jarang-jarang nak dapat tempat macam nie...apa yang aku jumpa..
Jeng...Jeng...Jeng..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

@PlayLand Jusco Melaka
Adriana dekat PlayLand..Masuk RM5 untuk 30 minit. RM8 no limit time..aku bayar RM5 untuk 30 minit pun da cukuplah...so, jom layan gabar adriana masa aku bawak adriana bermain-main di PlayLand Jucso...


pas puas main dekat playland..kita orang nak gi makan pulak...lapar da...adriana cukup takut nak masuk dekat tempat nie (gambar atas). orang suruh lompat dia duduk jea...da penat bermain minum susu pulak..aku tak larat nak dukung..so, adriana duduk dalam troli yea..duduk diam2..

@KFC
Masa kat KFC nie punyalah ramainya orang..adriana tgh makan ayam..
nak makan sendiri..tak nak bersuap..tapi tuelah kena banyak bersabar..hehehe..


@Melaka River Cruise
Pas pi jusco memang nak terus balik..tiba2 asben kata "jom naik bot"..
aku pun kata.."jom..tak penah naik pun".
bayaran masuk :
Dewasa RM10
Kanak-kanak RM5 (2tahun hingga 12 tahun)
Jom nikmati permandangan sepanjang Sungai Melaka...
ini dia bot yang kami naiki menyusuri sepanjang Sungai Melaka
adriana seronok naik bot..setiap kali ada bot dari sebelah sana mesti adriana jerit..
"Bye!!Bye!!"
Kawasan perkampungan yang ada sepanjang Sungai Melaka
Bangunan-bangunan yang ada telah dilukis dengan lukisan zaman dulu-dulu kala..
Kami betul-betul menikmati pemandangan
adriana melambai bot sebelah sana
kincir angin





bangunan yang sangat menarik dengan lukisan yang begitu cantik sekali..

Note:Sesekali orang melaka berjalan dalam negeri sendiri...