Pages

Sunday, May 31, 2009

::PARENTING@WORK::

Pada 21 Mei 2009...Aku dan my officemate yang terpilih telah menghadiri Kursus Parenting@Work anjuran AADK Melaka Tengah dan LPPKN...
Pada mulanya kata Seminar Keibubapaan..
Jadilah yang pi semualah para ibu -ibu sebab dr ofis aku yang pi semuanya pompuan...
Inilah antara gambar yang sempat aku rakamkan ketika kami berkursus...

Inilah antara Ibu-Ibu yang hadir dari Jabatan aku..Ops gmbr aku tak delah..
Gambar dari kiri : Puan Linda, Puan Hanisah, Puan Ana, Puan Zila and Puan MiaInilah baru ada gambar aku...

Inilah suasana semasa sepanjang kursus dijalankan

Begitu tekun ahli-ahli kumpulan ini...
Inilah kumpulan aku...
Ini sewaktu kami mebuat aktiviti berkumpulan
Ini masa presentation...
Masa nie kawan aku bagi penerangan mengenai TOPI kumpulannya


Hah...Ini presentation dari kumpulan aku...
Zila dan Alia yang berdiri di depan tue...

Ini adalah antara model-model TOPI dari kumpulan masing-masing
Dah nak balik....Sebelum tue mesti bergambar dulu ye...
Aku dan zila

**Best pi Kursus nie sebab ramai jugak dari jabatan aku..Nak2 yang pi semuanya gila-gila..Lain kali boleh pi sama-sama lagi untuk kursus lain pulak

::MALAM MINGGU::

Sabtu lepas...Asben aku bawak aku dan adriana gi jalan-jalan. Tak pi mana pun...Tak jauh pun dalam Melaka jea..Tak tahu nak pi mana kita org lepak-lepak dekat Eye On Malaysia...Ramai orang malam tue..Tapi kami tak naik pun..Aku tak nak naik..Aku nie penakut.Gayat tempat tinggi-tinggi nie..Jadi kami berjalan-jalan di sekitar tue jea...

Baru sampai..dekat tempat parking

Aku dgn Adriana...Tak larat nak dukung Adriana..

Inilah suasana Eye On Malaysia

Da penat jalan duduklah kejap...

Papa dan Adriana

Mama nak bergambar sorang-sorang pulak...

Then Adriana pulak

Aku belilah Pop Corn sb tak de kudap-kudap..Punyalah mahal
Ini jea harga RM5.50

Aku dgn gagahnya nak menghabiskan Pop Corn..Mahal tue
Jangan membazir yea..

Ini my asben...Tak berapa nampak sb tak on flash


Monday, May 18, 2009

:::AKTIVITI PETANG ADRIANA:::

Petang semalam tak pi kuar mana pun..Jadi aku just bawak Adriana jalan-jalan di sekeliling rumah jea...Adriana tgk2 pakciknya naik basikal..Meninjau2 kawasan rumah...
JOM TENGOK APA YANG ADRIANA BUAT?

Adriana telah bersiap sedia untuk keluar dari rumah..Da siap pakai seliparnya.
Adriana nak HP mama pi mana tue?
Adriana tengok mama sini..

Kenapa pulak pegang seluar tue?

Adriana tengok apa tue?

Adriana dgn pak ciknya...

Makan apa pulak tue?Sampai comot2 anak mama nie

Apa yang dibuat adriana dgn pak ciknya...Nie Pakcik Adriana yang lain pulak..
Ini my adik ipar

Kenapa tak dinaik kereta tue?

Nur Adriana Qistina dgn Achiknya

Last sekali duduk...Minum petang bersama atok dan nenek..
Tapi atok dan nenek tak nak bergambar pulak

:::AF LAGI:::

Ini adalah antara sedutan semasa AF berlangsung ari sabtu lepas (16/05/09)..Gaya cakap mcm aku pi tengok secara live jea..Taklah aku tengok dekat TV jea...
Hafiz
Akim
Yazid
Isma
Aril

:::BAJU BARU ADRIANA:::

Khamis lepas aku baru terima baju-baju yang aku belikan untuk anak aku..
Beli secara ONLINE jea...Inilah baju-bajunya..Aku berpuas hati...
Aku beli dekat SHOPDJARI...
(kalau nak pi lah tengok kot2 ada yang berkenan di hati)

Ini baju dgn seluar..Biasalah warna pink lagi..
Mata aku nie tak lari daripada warna pink

Ini pulak gaun..Berbunga-bunga..Nampak meriah sikit..

Yang sempat aku ambil gambarnya masa Adriana pakai baju pinky nie jea...Itu pun dapat snap satu..Adriana main lari-lari masa nak amik gambar..
Sesiapa yang berminat sila kunjungi ke
p/s : To Pemilik Kedai ShopDJari, saya suka sangat dengan baju-baju tue...
Kalau ada stok baru sampai bagitahulah saya...TQ

Thursday, May 14, 2009

:::HUJUNG MINGGUKU:::

Ini gambar aku masa hujung minggu yang lepas..Jalan-jalan di dalam negeri Melaka sahaja..Sebelum tue kita orang pi melepak di Pasar Tani Ujong Pasir...Sepatutnya asben aku keje ari sabtu tue tapi sebab nak bawak kita orang jalan-jalan asben aku pun cuti...Yeah..
Jom Kita Jalan-Jalan...

Yeah..Dalam kereta on the way nak pi ke Mahkota Parade


Adriana punyalah excited dapat g jalan...
Bestnya jalan...
Sempat mama dgn adriana bergambar..Papa tgh drive..xleh join Adriana x sabar nak kuar dr kereta....
Jalan-jalan hari pun dah malam...Kehausan selepas berjalan...
Di sinilah tempat kami bersantap untuk makan malam..My asben yang belanja
Papa dgn Adriana..Poyo jea papa kalo bergambar..
Turn mama dgn adriana pulak..Hehehe
Akhirnya...Naik kereta adriana pun tido..Keletihan nampaknya




***Bestnya dapat jalan-jalan...
To My Husband : Bila nak bawak makan angin?;-)


Monday, May 4, 2009

:::AKADEMI FANTASIA:::

AF lagi...Kata tak mengikuti sangat...Tapi aku sedih sebab Aishah terkeluar pada Konsert yang lepas...Tak pelah tak da rezeki dia...Tapi ada AF Masuk kan?Siapakah Gerangan yang bakal terpilih masuk semula ke Akademi Fantasia semula?Ini gambar-gambar yang sempat aku ambil masa konsert AF yang lepas....
JOM KITA LAYANNN....





Aku amik gambar masa Aishah buat persembahan..Yang lain aku tak amik pun..Tapi nak buat macam mana Aishah terkeluar...