Pages

Wednesday, June 5, 2013

~Perjalanan Ke KL~

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua!!!!Mood mesti ceria pagi ini walaupun kita tak berapa nak ceria.  Hehehe..Bila pagi mesti dengar Johara Pagi Era, boleh jadi ceria.  Hilang rasa mengantuk bagai.  Tak tahulah orang lain.  Aku memang boleh tersenyum sendiri bila dengar sketsa Johara. ^__^

Pagi ni, nak sambung cerita dari entri INI.  Entri bertajuk bila blogger ke Kuala Lumpur.  Sengal je tajuknya.   Ini semua gara-gara baca novel Bila Blogger Jadi Maid.  Berbalik kepada tajuk di atas, selepas makan kita orang terus ke majlis ebook tu terlebih dahulu.  Selesai di majlis itu, barulah kita orang bergambar di luar KLCC.

Jom tengok gambar-gambar aku dan yang lain sepanjang seharian kami di KL.  Menghabiskan masa berjalan-jalan.  Dapatlah hilangkan stress kejap.  Bukan senang nak dapat pelepasan dan keizinan.  Sesekali bila diberi peluang memang moment yang paling best!

Aku, Mira Mokhtar dan Leya adik kepada Mira.

Mereka pula bergambar bertiga.  Kedua gambar di atas sebelum kita orang pergi makan.

Settle di majlis penyampaian hadiah, terus berjalan-jalan di dalam KLCC.  Eh, nama laki den.  Hehehe.

My SIL dengan mira mokhtar.

Kami bergambar berdua pula.

Inilah kerjaannya bila sudah dapaT kamera.  Kamera ada dua pula tu.  Itu yang banyak giler bergambar.

Kemudian dari KLCC ke Masjid Jamek.  Tak ke mana pun.  Saja jalan ke sini.

Kemudian balik.

Mari beli token untuk ke TBS.

Sementara itu mohlah kita bergambar.

Penat berjalan.  Kaki sampai melecet ye.  Macam-macam gaya kita orang berjalan.  Untuk hilangkan kesakitan kaki bergambarlah lagi.

Sampai sudah TBS.  Duduk dulu.  Tak larat nak berjalan.  Memang lama dok kat stesen ni.

Rehatkan kaki.  Melecet!!!Sakit ooo..

Boring sudah sebab menunggu SIL yang tengah bertelefon.

Ini dia.  Sedang bercakap dengan seseorang.  Dan rupanya dapat panggilan daripada Johnson kata dia menang hadiah harian bernilai RM1000.  Kegembiraan berganda.  Dia eskot orang menang, dan dia juga menang.

Sementara menunggu dia habis cakap di telefon kita orang bergambar.

Model di TBS.  Hehehe.

Sudah beli tiket pulang ke Melaka.

Sudah mahu menaiki bas.

Menunggu bas tiba.  Masing-masing dah buka kasut.  Kalau boleh nak berkaki ayam je.

Sabar menanti kedatangan bas.

Jadual bas yang akan bertolak.

Kami sudah selamat menaiki bas.  Bergambar di dalam bas.  Kita orang naik bas pukul 8.00 malam.

Mereka dua beradik pula bergambar.  Selamat tinggal TBS.  Entah bila kami akan sampai lagi bersama-sama lagi.  Kalau diberi kesempatan dan jika ada hal berkaitan kami bertiga, pasti akan datang lagi.  Maka berakhirlah cerita perjalanan ke KL khamis lepas.  Kenangan manis yang tidak dapat dilupakan bersama teman-teman.







                                                                                                                   


No comments: