Thursday, August 16, 2012

~Misi Mencari Baju Raya~

Selepas beriftar, kita orang terus ke Jusco.  Asben nak solat maghrib di Jusco.  Dalam pukul 8 kita orang gerak ke Jusco.  Dekat jea pun dari McD Fajar nak ke Jusco.  Masa nie dah ramai orang.  Sampai jea cari troli sebab nak letak ammar dalam troli.  Tak larat nak dukung ammar sekarang nie. 

Kami di parking kereta.  Baru sampai.

Tunggu papa.


Mulakan misi kami.  Tujuan utama nak cari baju raya tapi menyimpang dulu.  Cari kasut raya untuk adrianammar.  Untuk adriana dah settle.  Adriana pilih sendiri.

Mencari untuk ammar.  Papa yang sudah rambang mata.  Semua dicubanya.

Smart jugak yang ini.

Cuba yang lain pulak.  Aku pulak dah boring menengoknya.  Papa lagi cerewet kalau membeli.

Pattern lain pulak.

Tadaaa...Mana satu pilihan kami??Lepas settle beli kasut raya anak-anak turn mama dan papa pulak.  Aku beli sedikit keperluan untuk aku.  Papa pulak beli sehelai jeans dan juga wallet.  Entah apa mimpi asben nak beli wallet.  Lepas settle di Jusco kami ke bazaar depan Tesco nak mencari baju raya.  Itulah misi utama kami malam itu.  Ramai orang.  Berposak.  Time nie ammar dah mula buat hal.  Memang tak dapatler nak memilih nanti.  Kesimpulannya hantar balik ke rumah mak aku.


Time nie baru sampai.  Sorrylah gambar agak kelam.  Demi menjayakan misi malam itu, lepas hantar ammar balik aku dan asben keluar balik ke sini.  Bawak adriana jea.  Sesi yang amat memenatkan demi mencari baju sedondon sebab tahun lepas kami tema caca marba.  Pukul 1 pagi baru sampai rumah.  Letih!!!







                                                                                                                        

3 comments:

AzuraFazil DIN said...

so kasut mana kah yg jd pilihan ??

yg last tu itam merah kan , smartttt... kasut akil kebnykkan sure itam merah ..

atanayuiman @ Jue said...

tema apakah itu?

atanayuiman @ Jue said...

tema apakah itu?