SUKA ENTRY DI SINI???

Wednesday, June 17, 2015

Hari Terakhir Di Putrajaya

Teks : Fyda Adim
Foto : Fon Sendiri

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bismillah...

Selamat petang semua. Hari ini kekenyangan dek kerana makan aje dari pagi tadi. Alahai jangan diikutkan sangat nafsu tu. Hari ni kat pejabat ada potluck itu yang mewah makan. Rezeki kan. Makan-makan sempena menyambut Ramadhan esok. Teruja sangat.

Baiklah, berbalik kepada tajuk entri. Mahu habiskan cerita di Putrajaya secepat mungkin. Kalau ditangguh lagi memang berbulanlah gamaknya terperap. Jadi sabtunya adalah hari terakhir kami di Putrajaya. Pagi-pagi tu adik aku datang sebab nak bawa Nayli mandi pool. Jadi dia orang aje yang turun. Aku duduk kat bilik kemas beg baju. Dalam jam 10 pagi dia orang semua berduyun-duyun naik. Waktu tu aku dah siap. Jadi siapkan anak-anak je.

Anak-anak sudah ready! Amboi Ammar bukan main mulut duck sangat.

Bersama anak-anak.


Yang ini Adriana jadi photoGnya.


Sebelum meninggalkan perkarangan hotel. Bergambar depan pintu masuk.


Bergambar di hadapan Masjid Putrajaya. Gambar ni tak blur sebenanrnya tapi tersalah setting masa hantar dalam emel. Nantilah aku betulkan ye.



Sekali lagi bersama Adriana dan Ammar.


Melihat permandangan Putrajaya.


Kemudian kita orang pergi makan. Makan kat situ jugak.

Menu untuk anak-anak.

Spageti aglio olio untuk aku.

Charcoal burger untuk my lovely husband.

Okey sudah kenyang moh kita pulang.

Pusing-pusing dulu. Lalu depan Ibu Pejabat Kastam.

Dapat tengok pejabat lama KKLW yang sudah berpindah ke tempat baru.


Dari Putrajaya kami menuju ke KLIA 2. Aku ajak asben tengok lapangan terbang baru tu. 


Tengok sekitar lapangan terbang.

Anak-anak tengok kapal terbang.

 Asben suruh anak-anak bergambar di sini.


Dari KLIA 2 kita orang singgah Mitsui Outlet Park.


Ala-ala kat Jepun gitu.


Punya ramai orang dalam Mitsui ni. Tak lama pun kita orang kat dalam tu.


Muka ceria dan kepenatan. Mahu pulang ke rumah. Dah teringat-ingat rumah dah.


Sebelum sampai rumah singgah makan dulu kat kedai tomyam. Kedai makan tu kat area rumah je. Lepas mengenyangkan perut masing-masing kita orang pulang ke rumah dengan senang hati. Itu sahaja maka tamatlah entri kisah percutian singkat dan dekat kami. Sekian dan wassalam.

Salam pena,



1 comment:

adianiez AIDA said...

amboi!
sakan berjalan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Angel Wing Heart