Monday, September 10, 2012

~Open House Di Rumah Sepupu~

Morning semua.  Semoga ceria di pagi isnin yang selalu membawa mood yang kurang ceria kepada aku.  Mungkin pada korang jugak.  Ada tak yang tak ceria pagi nie. :D

Oklah nak cerita pasal raya lagi.  Minggu nie last kita dalam bulan syawal kan.  Cepat jea masa berlalu.  Selagi belum habis raya masih ada lagi orang yang buat open house.  Tahun nie rumah aku no open house.  Sape nak datang, datang jealah. :D

Kali nie nak cerita open house di rumah sepupu aku.  Open house dan mungkin house warming kot sebab kali nie kakak sepupu aku buat di rumah barunya.  Aku jea memandai-mandai kata house warming.  Hehehe.  Seronoklah bila buat open house.  Penat pun iye jugak.  Peristiwa open house nie berlaku minggu lepas.  Tak silap aku 1 September lepas.  Betul tak dah seminggu cerita nie terperap.  Apa-apa jealah.  Aku update jugak untuk dijadikan kenangan dan rujukan pada masa akan datang.  Jom tengok gambar.

Masa nie kita orang baru jea sampai.

Si adriana.

Aku yang beranak kecil.  Hehehe.  Ini anak buah aku, Nayli.

Nayli yang setia dijaga oleh obeknya.  Akulah tue.

This is my mom dan my doter.  Sedang menjamu selera.

Mak long aku dan anak buah aku.

Anak buah aku dan makciknya yang cute.  Kahhh.  Berbulu jea dia kalau baca statement nie.

Adik aku dan anaknya.  Gaya ayah mithali.

Anak mintak dukun yang mak sibuk bergambar.  Buruk benor perangai maknya.  Hahaha..

Adik-beradik ini suka bergambar. :D

Kami bergambar beramai-ramai.  Yang dua orang duduk atas kerusi tue elok bebenorlah suruh bibik-bibiknya (makcik-makcik) melutut.  Kureng punya anak-anak.  Sabajelah.

Antara tetamu-tetamu yang datang.

Lelaki berbaju merah nie kawan katanya.  Musykil jugak aku nie!!:D

Kakak sepupu aku bersama kawan-kawannya.

Last sekali gambar iaitu bonda-bonda kami.  My mom and my mak long.  Inilah dua beradik. 

Itu saje kisahnya untuk 2 minggu lepas dan barulah aku terhegeh-hegeh nak cerita.  Entry nie ditaip di rumah dan diautopublished yea.  Kena mention benda-benda nie.  Tak naklah kang orang kata blog aku berupdate di opis dan aku menggunakan waktu opis pulak.

Note>>>Pagi nie opis aku ada buat jamuan raya.  Makanlah sampai kenyang yea.  Later cerita jamuan di opis pulak.







                                                                                                                      

1 comment:

Kakzakie said...

Bibik-bibik dgn anak-anak buah umur lebih kurang memang tak berkisah duduk atas kerusi ke bawah ke.. yg penting semua senyum suka-hati:)