Wednesday, July 4, 2012

~@Restoran Melayu Melaka - Makan With Family~

Kembali menulis lagi setelah sehari tidak mengupdatenya.  Ini cerita jumaat lepas iaitu 23 Jun 2012 sebelah petang selepas pulang dari kerja.  Mak aku kata adik aku ajak keluar makan.  Sebenarnya plan aku tak pegi sebab asben aku tak ikut ada hal.  So memang aku dan anak-anak sepatutnya tidak ada dalam ini wayang.  Hehehe...

Tapi oleh sebab adik aku ajak juga dan ayah aku pun ajak aku tak naklah menolak.  Rezeki jangan ditolak kan?Aku balik nak amik anak-anak aku then ayah aku kata ikutlah sekali.  Jadi pakailah baju kerja jea terus pegi sebab nak balik awal.

Kita orang try makan kat tempat baru iaitu Restoran Melayu Melaka tepi sungai jea.  Ada tak sesiapa yang pernah makan kat sini??Sila angkat tangan!!!Bagi aku oklah makanannya.  Not bad.  Oklah jom tengok picture..

Adik aku, adik ipar aku, anak buah aku dan anak aku.  Berapa banyak aku??:D

Adriana yang belum mandi lagi yea.  Cadang nak balik rumah baru mandi.

Inilah suasana di restoran ini.

Menu untuk restoran ini.  Kami pilih set yang RM129.90 tue.

Ammar dan atok.  Apa yang dipandang mak aku tue?

Tenang bila dapat tengok permandangan yang indah.  Hilang stress!!!!

Bot yang menyusuri sungai Melaka.

Air untuk kami.

Makanan sudah sampai.

Tadaaa...Mari mulakan dengan bismillah.

Apa lagi yang mak aku cakapkan tue??

Besarkan ikan ini???Sedapnya..nyum nyum..

Secara keseluruhan oklah makan kat sini.  Boleh tahanlah service pun ok jugak.  Cubalah korang try pada sesiapa yang belum mencubanya.  Mana tahu korang rasa lagi best atau tak best.  Lain orang lain pendapatnya kan???





                                                                                                                     

5 comments:

Cho Zila said...

betoi.. betoi... akakpun selalu susah nak komen sesuatu barang atau tempat makan sebab benda gitu subjektif sifatnya..
tak sedap kat kita sedap kat orang... so kita leh cerita.. terpulangkan...

mummY daniSha said...

kat mana ni fida?x pena try lg....

ibuayu said...

akak pun belum cuba..dapat makan tepi sg mesti bestkan...

Azuin Nazry said...

Aku pun nk g..x pegi2 lg..huhu..hari2 dok lalu..

NORLIA IBRAHIM said...

Pnah mkn...xcdap sgtla kalo nk compare ngn siam restoran...tp suasana yg nyaman dan tenang tu yg anak2 suka...tp xla nk kata xcdap langsung...