Monday, July 23, 2012

~Awal Pagi Tadi~

Pagi tadi sebelum subuh sudah keluar rumah untuk hantar asben yang nak ke outstation.  Balik jumaat ari tue dan pagi nie balik ke Selangor semula.  Macam biasa bangun pukul 4.30 pagi.  Asben kejut yea.  Selalu aku yang kejutkan dia.  Sekarang aku jadi drebar dia pulak.  Amik dan hantar dia. :D

Siap-siap dan berdukunglah anak-anak aku ke kereta.  Dia orang pun bangun awal pagi.  Ammar dah celik mata pukul 5 pagi tadi.  Nasib tak merengek.  Buatkan susu untuk dia dan dia golek-golek lagi.  Si kakak masih membuta lagi.  Dah settle cek rumah semua kejutkan adriana.  Ammar yang kejut.  Sekali dia lepuk kakak dia pun bangun.  Sopanlah sikit ammar oi.

Dah siap keluar rumah tak sempat subuh sebab asben kena ada kat ayer keroh pukul 6 pagi.  Masa kuar tengah azan lagi.  Dah hantar asben aku pun baliklah nak hantar anak-anak aku pulak ke rumah mak aku.  Kali nie kuat sikit tak ada berair mata.  Hehehe...
 
Asal berhenti kat traffic light mesti amik gambar.  Aku pemandu amatur kena tunggu kete berhenti dulu.  Hehehe..Sampai rumah mak aku dalam pukul 6.30 pagi.  Loading beg anak-anak aku dulu then aku solat subuh sebelum ke kerja.  Keluar awal takut jam.  Itu pun rasa lambat jea sampai ke aku drive slow.  Hehehe..Rasa macam jauh sangat perjalanan pagi nie.

Tengok jam kete aku menunjukkan pukul 6.22 pagi tapi jam kete aku nie cepat sikit.  Itulah kisah aku pagi tadi.  Bangun awal pagi dan dari tadi asyik dok menguap saje.  Sepanjang asben tiada memang semua benda kena berdikari.:(






                                                                                                                         

2 comments:

rahayu said...

nasib baik fidah dah pandai bawa kereta. .senang redah je mana nak gi...hehe..

@lfidah @dim said...

kak ayu>>>nasib baik kak sy dah blh drive tapi masih amatur lg..sekarang blhlah nak kemana-maa sndri bhd..