Thursday, April 4, 2013

~Holiday To Cameron Highlands - Part 3~

Assalamualaikum semua..

Morning uolls!!!Okey, this is the last entry.  Last entry mengenai percutian aku dan family di Cameron.  Memang 3 hari je pun kat sana.  So, sila jangan boring membaca.  Teruskan membaca ye.  Ah!!!Bilalah agaknya akan sampai lagi ke sana.  Mungkin akan makan tahun.  Sebab last aku ke Cameron tahun 2007.  Aku memang suka dengan Cameron Highlands.  Sangat-sangat suka tapi yang nak naik ke sana.  Fuh!!!Tepuk dahi sendiri.  Tak menahan jalannya yang bagai ular kena palu.

Berbalik kepada tajuk, marilah aku terus sahaja mencoretkan perjalanan kami di Cameron pada hari terakhir.  Pagi tu siap-siap berkemas dengan barang-barang yang boleh tahan banyaknya.  Beli barang tak ingat.  Macam bawak kereta besar sebesar Exora pulak.  Padahal kereta comelku aje yang dibawa.  Si comel aku bukan main lasak untuk 3 hari tu.  Kecik-kecik pun alhamdulillah selamat sampai dan pulang.

Settle berkemas, kita orang pulak bersiap.  Anak-anak telah aku siapkan awal.  Last sekali baru aku yang bersiap.  Kita orang keluar dari apartment dalam pukul 10 lebih sebab bercadang nak berjalan-jalan lagi.

Jomlah tengok gambar sahaja.  Aku cerita berdasarkan gambar yang aku sempat amik.

Entah apa yang mak aku buat pada adriana tu.  Ammar sudah duduk relax.  Letih dok tawaf.

Sambil tu kita menonton tv dulu.

Aku suruh mak dan ayah pula bergambar berdua.

Lepas berdua, cucu-cucu pula nak enterframe.

Dah turun ke bawah.  Sementara menunggu barang-barang loading dalam kereta.  Tengok betapa comelnya keretaku.

Ready to go!!Kita orang sampai ke sini.  Strawberry farm, ada namanya tapi aku dah lupa.

Tengoklah anak-anakku ini.

Dah aku pulak disuruh bergambar oleh encik suami.  Layankan aje.

Suka tengok bila mereka bergambar berdua.

Mama dan nana!!

Mama dan anak-anak.  Tengok nana.  Pantang suruh posing.

 
Kami berdua lagi.

Papa dan ammar sementara menunggu mama yang tak habis-habis membeli.

Berapa kali aku keluar masuk kedai ni untuk beli barang.  Mula-mula beli keychain.  Pas tu masuk balik aku beli jus strawberry.  Then masuk balik beli jem strawberry.  Akhir sekali masuk balik bila ternampak sabun strawberry murah.  Punya tamak beli sampai 10 buku.

Handsome boy mama!!

Okey sudah dalam perjalanan balik.  Mulakan perjalan yang berliku-liku itu.  Kita orang balik lalu ikut Tapah.  Tapi berhenti dekat area air terjun sebab nak beli madu ada member ofis kirim.  Dekat situ juga aku muntah.  Pening punya pasal.

Selamat tinggal cameron!!Sudah mau keluar tol.

Balik Melaka!!!

Ini kat mana ntah.  Tapi aku suka viewnya dengan bangunan pencakar langit itu.  Bersusun.  Terus aku snap gambar.  Jadi co-pilot mana boleh tidur.  Jadi inilah kerjaannya.

Mula-mula nak candid.  Tak tahu mak aku perasan aku nak snap gambar.  Heee..Peace mak!!

Oleh kerana masih awal dalam pukul 6 petang sudah sampai area Kajang.  So kita orang bercadang singgah sini dulu.  Makan sate!!

Inilah total sate yang diorder.  Siap tapau untuk adik dan sil aku.

Muka aku pun dah tak semengah.  Penat wei!!

Penat-penat pun banyak gak sate aku bedal.

Kuah kacangnya sedap.  Selesai makan kita orang pun bertolak pulang.  Tepat jan 8.40 malam kita orang sampai tol Ayer Keroh.

Sampai rumah betul-betul pukul 9 malam.  Tengok sepenuh-penuh bonet kereta dengan barang-barang.  Alhamdulillah selamat sampai rumah.  Rindu rumah!!!Lepas loading barang dalam rumah, mak ayah aku balik juga malam tu ke rumah.  Adik aku datang jemput.

Itulah kisah percutian aku dan keluarga untuk tahun ini.  Untuk awal tahun ni.  Tak tahulah hujung tahun ada lagi percutian yang tidak disangka-sangka.  Apa-apa pun terserah pada kewangan dulu.  Sekian sudah!!!Bersambung lagi dengan cerita lain pula.  Daaaa..





                                                                                                                      

3 comments:

Ya ALya said...

kak ya pun sama,ya balik lalu tapah pun muntah...
kali pertama pegi tu,tak muntah pun ikut tapah....serik je rasanyer nak g lagi......

tak silap tu big red strwberry rasanyer....

Kakzakie said...

Penat tapi seronok kan Fida. Ole-ole pun bukan yg berstrawberry aje ye tapi termasuk sate sekali:)

Faridzuan said...

Sate tu sedap gila! Perghhhhhhhh!