Thursday, October 4, 2012

~Ular Depan Rumah!!!~

Scary tak tajuk aku tue??Ini betul-betul bukan cubaan tau.  Marilah aku ceritakan kisah dan kejadian seperti tajuk di atas.  Kejadian yang berlaku lewat malam dan ia berlaku malam kelmarin di rumah kami yea.  Kenapalah ular nie boleh port kat depan rumah aku. 

Malam tue asben aku keluar jap nak tuang minyak kete aku.  Maklumlah bini dia ngada-ngada.  Memang selalu asben tuangkan minyak kereta aku.  Aku belum sampai seru lagi nak tuang sendiri.  Lepas jea habis tengok Adam dan Hawa aku pun masuk bilik kononnya memang nak tidur.  Tapi tak boleh lelap aku dok layan fb dulu.  Dalam pada aku dok layan fb sekali ada mesej masuk.

Rupanya asben aku yang mesej.  Aku dok baca berulang kali kotlah salah apa yang aku baca.  Apa lagi aku pun bangun terus tuju ke tingkap bilik.  Ular tue betul ada kat porch dekat dengan gate.  Mak ai.  Dari mana ko datang ular??Aku nie memang dahler fobia ular.  Dari kecik memang selalu jumpa ular.  Kat rumah mak aku dulu sebelah tue memang tanah orang yang terbiar so memang semak tak terkira.  Ular memang jangan cakapler.  Pernah sekali ular lalu depan aku jea.  Lepas tue aku tengok asben panjat pagar nak amik penyapu panjang.  Ada dia nak halau ular guna penyapu.  Aku bukak tingkap cakap dengan asben jangan buat sorang-sorang.  Asben try call orang taman dan kebetulan dia orang semua baru balik dari main badminton.  Dia orang terus singgah rumah aku.  Aku nak jugak amik gambar dia orang masa matikan ular tue tapi niat tue terkubur saje sebab kang ada dia orang terperanjat dengan flash kamera.  Hehehe.  Akhirnya ular tue dimatikan oleh mereka semua.

Inilah ularnya!!!Sempat lagikan asben aku tangkap gambar  Mestilah amik gambar boleh bini dia cerita kat blog.  Hihihi.  Masa amik nie asben tengah tunggu orang taman datang.  Aku takkan bagi anak-anak aku main kat luar.  Dahlah petang tue dia orang siap main basikal kat porch.  Jauhkanlah...Sekian cerita aku yang scary nie.





                                                                                                                       

5 comments:

rahayu said...

Rasanya kawasan rumah taman kalau rumput tinggi and jadi lalang boleh kena saman majlis tau....

mummY daniSha said...

scarynye..fida tgl taman bukit katil damai 2 kan?kawasan tu dulu hutan kan..tu agaknye still ada ular sesat x?

kenal nor nazariah x?selalu gak gi rumah die kat situ hehe

mamawana said...

Assalam,

Pesan org tua tanam pokok buah limau purut kat tepi rumah, ular tak suka bau limau purut. Depa allergik kut. Cubalah.

Aleyn said...

Uik...bahayanyer

lurun namzar said...

bahayanya, kak. be more careful. :)