Pages

Saturday, October 13, 2012

~Kisah Jariku~

Selamat malam. Sebelum melelapkan mata sambil bergolek-golek di atas katil baik update blog dulu. Hihihi. Saje nak cerita pasal aku yang sudah beberapa hari menahan sakit di jari akibat cagu. Pasal jari pun ko nak ceritakan. Sekadar berkongsi bukan nak show off pun. Kalau jari cantik tak apa jygak. Ini tunjuk jari yang tak berapa runcing. Kikiki...Ke laut sudah aku nie. Ok straight to the point.

Inilah jari aku yang kena cagu. Sakit yang amat. Mula2 ok jea lama-kelamaan aku tengok makin bengkak. Ramai suggest aku untuk ke klinik termasuk asben. Alamak ai aku nie memang jenis penakut. Memang takler kalau suruh jumpa doktor. Selagi aku boleh tahan aku tahan. Biasalah aku serba serbi penakut. So malam kelmarin aku buat sesuatu terhadap jari aku ini. Yelah takkan nak dibiarkan begitu saje. Adalah kengkawan yang bagi cara-cara nak ubati cagu nie dan ini yang aku lakukan.

Aku pakai inai. Ala2 macam nak kawin jea. Aku tepek dengan sebanyak2nya inai tue. Time pakai tue memang terasa berdenyut. Ini salah satu caranya. Sebelum letak inai aku ada rendamkan jari nie dengan air suam then letak garam. Aku sanggup buat sendiri kat rumah. Kalau pi klinik kena korek tak? Dan sehari lepas pakai inai, malam kelmarin nanah kat jari nie dah pun keluar dengan sendirinya. Sebelum pecah memang terasa berdenyut2 dan sakit yang amat sangat. Mengalirlah air mata. Kikiki. Serupa neng yatimah. Itulah sebabnya tadi aku el sebab malam tue xboleh nak tidur dok berdenyut2. Nak pi keje jari pun memang tak elok buruk pulak tue. Tengah sakit memang tak ada mood nak kerja. So aku el jea dan kebetulan anak2 aku tak ada orang nak jaga. Itu jealah cerita cagu di jariku ini. Cepatlah ko baik yea wahai jari. Moral of the story len kali jangan tarik isi tepi kuku tue!!!Padanler muka.:-(

1 comment:

mummY daniSha said...

rase kalau fida gi dr,die bg ubat sapu je..sebab my mum pun pena kene cagu.gi dr,die bg ubat sapu je kalau x salah