Tuesday, April 3, 2012

~My Blog Turns 3!!!!~

Hari ini 3 April 2012 genap usia blog aku Our Stories Mr & Mrs Affendy atau apen-idariana 3 tahun.  Ini bermakna sudah tiga tahun juga aku menulis di blog ini, sudah tiga tahun aku berblog dan sudah tiga tahun juga aku menjadi seorang blogger.  Bloggerkah aku??Dah tulis blog jadi bloggerlah kan.  :D  Moga terus sukses dan bertahan selagi mampu.

Terima kasih kepada rakan-rakan yang sudi berkunjung, teman-teman di alam maya atau di alam nyata, silent reader, follower-follower dan juga kenalan di mana anda jua berada dan terakhir sekali buat keluarga yang dikasihi.

Buat follower-follower aku samada yang baru atau lama yang sudi mengikuti perkembangan blog ini.  Sekiranya ada yang meninggalkan jejak mahupun komen yang aku terlepas pandang aku memohon maaf dan janganlah serik berkungjung ke sini lagi.  Ada masanya kekangan masa yang buat aku tidak berkesempatan untuk membuat kunjungan balas dan membalas segala komen yang korang tinggalkan di blog ini. 

Sejauh mana aku menulis di sini menjadi seorang blogger yang tegar, tidak jugak!!!Pada mulanya blog ini sekadar dibuat hanya suka-suka dan sekarang ianya menjadi hobi kepada aku.  Aku mula belajar berblog ini daripada asben sebenarnya.  Asben yang pada mulanya berjinak-jinak dengan blog bila dia membuat cendawan dan tertubuhnya blog PERINGGIT MUSHROOM.

Kemudian aku pula cuba berjinak-jinak membuat online bussiness sebagai part time dan membuat blog aku sendiri yang menjual pakaian bayi dan kanak-kanak di SWEETLOVELYSHOPPE.  Dan akhir sekali tertubuhnya blog ini bila aku seronok baca blog harian orang lain yang menceritakan kisah kehidupan di samping menjadi e-diary kepada kita.  Maka wujudlah blog yang mengisahkan kehidupanku bersama suami dan anak-anak.  Bercerita di blog bukanlah untuk menunjuk atau berniat apa-apa pun cuma sekadar ingin berkongsi cerita.  Selain itu boleh berkongsi benda-benda yang orang lain tak tahu.  Bergantung kepada pembaca samada ingin memikirkan yang positif atau negatif.

Picture di atas yang aku print screen adalah entry pertama aku di blog ini.  Pada mulanya yang menulis tidak tahu cara penulisan yang sebetulnya.  Dari membaca entry-entry di blog orang lain sedikit sebanyak memberi tunjuk ajar kepada aku dalam menulis di sini.  Bukanlah sedap pun kadang ayat yang aku guna di sini.  Cuma berharap kepada pembaca di blog aku samada yang tegar dan silent reader, jika ada yang korang rasa cara penyampaian aku tidak kena please let me know!!!!

Oklah, apa-apa pun banyak faedah yang kita dapat dengan berblog kalau kita sendiri mendorongkannya ke arah yang positif.  Ada gak kawan-kawan yang pernah cakap "Rajinnya ada blog."  Ada gak yang cakap seolah-olah yang negatif pun ada dengan adanya blog ini.  As long kita tahu apa tujuan kita di sini sudah mencukupi.  Seronok sebenarnya!!!Nanti aku update pulak apa yang bestnya ada blog ini.  Terima sekali lagi buat semua!!!









                                                                                             

6 comments:

.:fyzz:. said...

tahniah..dh turn to 3..
betui2..sya suka berblog sbb dpt luahkan apa yg dirasakan dh dpt kongsi maklumat dn panduan dgn rakan2...
dismping tambah kenalan..cam awak la.. ha ah..i will never forget u..becoz nama anak kita sma kan..:D

Mama Awin said...

Tahniah yer Pn Fida..Moga berkekalan blogging ke akhir hayat..HB to U >>
http://apen-idariana.blogspot.com/

Kakzakie said...

Tahniah Fida... dah salah nama lagi kali ini hihi...

Tak kiralah apa juga cara penyampaian Fida janji teman kita faham sudah.. mesejnya sampai.

Sekali lagi selamat ulangtahun ke 3 berblogging...lalala kena gembira kan:)

@lfidah @dim said...

fiza>>>tq yea..saya suka berblog dapat kenal ramai teman baru terutama macam awak.:D semoga kita akan terus berkawan yea..

azuin>>>tq laling...:D

kak zakie>>>hehehe...smlm sy tgk nama lain takut akak tersalah letak komen.itu yang saya inform akak.

apa-apa pun tq kak for the wishes untuk blog saya yang kerdil ini...

mood:happy!!!

wan nurul hezrina said...

wah lama dah berblog=)oklahtuh nnt bleh baca entri2 yang boleh dishare2=)

@lfidah @dim said...

hezrina>>>baru sethn jagung bebrlog..masih banyak yang perlu dipelajari..:D