Pages

Thursday, April 26, 2012

~Makan Besar~

Malam tadi kami berempat makan besar.  Makan di Pizza Hut jea pun.  Macamlah mewah bebenor bunyi tajuknya.  Maklumlah semalam hari gaji jadi makanlah sedap-sedap sikit.  Itu petang semalam aku sms asben cakap 'malam nie kita makan sedap-sedap sikit.'  Sebenarnya malas nak masak.  Boleh gitu??Macamlah selama nie tak makan sedap pulak.  Selalu makan di Pizza Hut jea.  Itu jea port kami anak-beranak.

Semalam dari rumah mak terus pi makan.  Tunggu asben amik dekat rumah mak lepas maghrib.  Petang semalam balik kerja terus balik rumah mak.  Lepas maghrib jea siap-siap tunggu asben datang.  Adriana macam biasalah dah excited bila dengar nak makan luar.  

Mari kita lihat gambar malam tadi.  Layannnnn

Nie masa mula-mula sampai.  Duduk meja nie.  Ramai orang, lepas tue baby chair pun tak ada.  Adoiii..

Inilah minuman untuk kami.

Nasib baik meja sebelah dah selesai.  Kami mintak pindah meja.  Boleh ammar duduk sendiri.  Kalau duduk kerusi kang mahu aku nak menjaga dia.

Yeahhhhh..Apalah yang diangkat tangan tue.  Seronok dapat lepas.

Ini spageti carbonara untuk ammar.  Yang ini set untuk kids yang free.

Adriana suap papa.  Suka pulak tengok gambar nie.

My favourite!!!!

Inilah pizza untuk aku dan asben.

Yang ini pizza untuk adriana.  Ini pun set free untuk kids.  Tak terabih oi..

Adik punya dia yang makan.  Suka pulak dia makan.  Sejak adriana ada adik dia memang lalu makan.  Sudah ada kawan makan kot.

Adik ammar memang suka makan.

Ini set tambahan.  Tak tahulah apa namanya.  Tahu makan jea.

Khusyuknya makan bang oi.

Adriana dan papa.  Makan sampai licin yea.

 Ammar yang kehausan.

Sebelum balik mari kita bergambar.  Aku dan anak-anak aku.  Itulah kisah kami pada malam tadi selepas mendapat gaji.:D  Misi untuk shopping belum lagi terlaksana.  Tunggu hari sabtu nie.  Rezeki untuk anak-anak.





                                                                                                                     

5 comments:

mamawana said...

Seronokkan makan2 kat luar camni...sedapnyer sup tuuu...

mamawana said...

Seronokkan makan2 kat luar camni...sedapnyer sup tuuu...

mamawana said...

Sup tu my feveret....

.:fyzz:. said...

sedapnya..dok kenen2 hubby nk pi pizza gak la..malma tadi kami kuar makan gak..sama la kita..heh

adianiez AIDA said...

kami lom makan besar lagi. lgpun aida takde selera sgt bab makan ni. hmmmmm mlm tadi ajak husben gi parkson melaka mall, kan ada sale. dia tak nak. dia kata, "biar la duit tu berehat dulu, baru je masuk..." :(