Tuesday, November 29, 2011

~Dari Ofis Papa Ke PD~

Cadangnya dari ofis papa memang nak ke PD.  Lepas asben dah settle kejenya, kami gerak nak ke PD.  Masa otw ke PD tak hujan.  Sampai kat PD jea dah renyai-renyai.  Lepas tue jalan jammed pulak.  Kalau dah jammed, ramai orang nie malas aku nak turun.  Tambah-tambah lagi hujan.  Lecehlah nak bawak budak kan.  Kalau kita jea tak apalah.  Kesian pulak kat adrianammar.  So, kita orang tak jadi turun.

Meneruskan perjalanan kami.  Masa tue perut sudah terasa lapar.  Haruslah isi perut nie yang telah berbunyi dan berdendang sayang nie.  Jom tengok gambar.

Ini masa nak gerak.  Dalam kereta.  Masih dekat ofis asben.
Inilah makanan kami untuk lunch hari tue.  Nasi kukus ayam panggang.
Inilah tempatnya.  Cowboy place!!Habis makan ingat nak balik jea.  Asben ajak pi seremban.  Asben kata alang-alang dah jalankan.
Kita orang ke Tesco Extra Seremban.  Siap beli barang dapur kat sini yea.  Memang nak pi beli barang dapur hari tue.  Dah sampai sini belilah sekali.  Ammar sampai tertidurlah tunggu mama cari barang.
Lenanya ammar tido.  Nasib ammar senang sikit dibawak berjalan.  Tido ajelah kerjaannya.  Lepas dah settle beli barang kami pun balik ke Melaka.
Singgah makan di Restoran Jejantas Ayer Keroh.  Papa ajak makan KFC.  Our dinner for that day.
Ammar yang keboringan.
Mama dan adriana.
Sebelum pulang mari bergambar di sini.  Boleh nampak kenderaan lalu di bawah.
Last picture for that day, adriana dan ammar.  Kenapalah ammar suka buat muka macam tue.  Dia tengok papa tue.  Inilah telatah mereka.  Penat berjalan dalam kereta masing-masing tido.  Lebih-lebih lagi ammar.  Memang dia mengantuk sangat.  Happy sangat bila tengok mereka happy.

1 comment:

MRS. K said...

haiii.. tumpang baca entry cowboy place. hehee