Tuesday, January 10, 2012

~Cekik Darah Harganya~

Al-kisah..Tayiiibbb..(merapu sudah)

Gambar di atas adalah resit aku makan dengan asben selepas kami menghantar adriana ke tadika untuk hari pertamanya ke tadika.  Kita orang lunch dulu sebelum ke ofis.  Singgahlah makan di kedai mamak.  Asben aku nak makan nasi campur.  Aku nie memang tak reti makan nasi campur kedai mamak sebab lauk dia campur banyak-banyak.  So, aku pilih lauk sendiri.  Aku makan nasi putih, sayur dan 2 ekor udang.  Bila time bayar tengoklah harga untuk set nasi aku tue??RM11.90.  Mahalnya.  Nasib aku mintak udang tue 2 ekor jea.  Udang pun bukanlah besar sangat-sangat pun.  Mahal tak harga untuk aku makan set nasi tue atau memang harga kedai mamak macam tue.


8 comments:

.:fyzz:. said...

tudia..mmg cekik darah la..kt subaidah mana tuh?

Nini D.. said...

boleh pengsan nak membayarnye!

@lfidah @dim said...

fiza>>subaidah kat melaka..terperanjat bila asben tnjk bil..

nini>>asben tak mau makan kat kedai mamak dah...

Cho Zila said...

memang mahal... tapi kedai mamak memang hrga ikut kuantiti... padahal udang kecikkan... isyh.... tak suka makan kedai mamak kecuali nak makan tosei ngan capatijer kena gi gak...

adianiez AIDA said...

subaidah tu memang mahal tak kena tempat, fida. aida gi sana makan tose / roti canai jer...

.:fyzz:. said...

nasi kandaq mmg mahai..dh la dok dengar kata ada 'orang2 lak..emm phm2 ja la kan..nk bagi laris..wallahualam..

Em's Family said...

memang, kalau ambik udang or sotong kat kedai mamak.. bersedia lah u

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg mahal pun, tp mmg standart makan kat mamak selalunya mahal..lebih2 lagi kalau amik udang/sotong.