Tuesday, March 20, 2012

~Tukar Selera~

Malam tadi akibat malas nak ke dapur kekononnya tak mahu makan.  Nak berdiet.  Kemudian asben kata dia nak masak.  On jealah tapi asben aku suruh aku uli tepung.  Ntah nak buat apa katanya.  Mak ai..Mintak ampunler bang.  Semalam rasa letih sangat badan.  Macam nak demam.  Kena selsema pulak tue.  Itulah tak larat.  Nak pegang periuk kuali semua tak dak mood.

Sudahnya??Asben kata 'jom makan luar.'  Wah aku yang dengar kata nak makan luar dengan pantas bersiap yea.  Pantang diajak makan luar.  Boring gak makan kat rumah.  Apa salahnya sesekali tukar selera.  Tapi aku bukan berselera sangat pun.  Saat aku menaip ini pun selsema sedang melanda diri.  Kat opis aku nie ramai yang mengandung.  Orang lain mengandung aku pulak yang tak sihat melebih-lebih.  Belum sendiri yang mengandung.  Kahhhhhh....

Semalam cadang nak makan roti nan tapi tengah jalan tertinggal botol susu ammar.  So cancel aje makan kat kedai berdekatan dengan rumah.  Kami makan di Restoran Berkat Salam Bukit Katil.  Tak dan nak snap gambar kedai.  Kempunan aku roti nan.  Lain kalilah ajak asben.

Adik ammar sedang menikmati french fries.  Yummy.  Ammar memang suka makan.

Ini dia french fries.

Adriana fokus kepada kerangnya.  Masa tengah amik order siap dia kata kat orang amik order tue 'nak kerang.'  Dia memang minat makan kerang.

Aku pulak makan mee sup.  Selsema eloklah makan sup.  Asben makan mee bandung.  Dah lama katanya tak makan.

Dan akhir sekali kena order otak-otak.  Aku suka makan.  Belajar makan daripada asben.  Dulu tak reti makan.  Dengar namanya kot geli.  Sekarang!!!Akulah hantunya.  Itulah kisah makan malam kami untuk malam tadi.  Saje ubah selera kan.






                                                                                                                     

7 comments:

Kakzakie said...

Senang makan luar kan. Boleh pilih mana suka...

.:fyzz:. said...

waaa..mmg menyelerakan sekali sekala makn kt luar...sedp kan otak2..sya pun suka tau..

yatt said...

ala tian nyer.. awat tak habaq.. baru sat tadi pi makan roti nan kat kedai mamak..

Siti said...

bestnye dinner kat kedai..walau cuma minum air..kikikiik~

@lfidah @dim said...

kak zakie>>>bila malas itulah jadinya...makan di luar aje..

fiza>>>sesekali ubah selera..boring makan masakan sendiri.sy memang suka otak2..sedap rupanya..dulu tak tau..

kak yatt>>>aah kan tak terpikir pun nak kirim...malam tadi telan air liur tak jdi mkn roti nan.:-(

mummY daniSha said...

best x makan sini?selalu gi de nangka depan tu..kedai berkat ni x pena try lg...

@lfidah @dim said...

mummy danisha>>>bolehlah...baru pi makan 3x..saya tak pernah try kat dnangka tue...