Thursday, March 22, 2012

~Kisah Adik Ipar Aku~

Inilah debaran yang kedua.  Hari ini my SIL kena induce.  Ini gambar semalam.  Kakak iparnya yang snap.  Hehehe.  Tak abis-abis nak bergambar.  Sampai kat hospital pun nak amik.  Yelah, kamera ada jea dalam handbeg haruslah snap picture kan.  Dulu masa aku tak ada orang layan nak bergambar bagai.  Tak adalah kenangan aku berbaju pink ini.  Hehehe.

Pukul 11am tadi adik ipar aku dah masuk ubat.  Sekarang masih menanti khabar daripadanya.  Haruslah orang yang kat rumah dok susah hati.  Sudah sakit ke belum?Sudah bukak ke belum?Tahun lepas aku, orang kat rumah susah hati sampai maklong aku tak lalu makan bila aku kata sudah turun tanda.  Sekarang aku pulak.  Barulah dapat rasa kerisauan yang sangat memuncak ketika ini.  Memang tak senang duduk.  Sesiapa yang sudah pernah melaluinya pasti paham.  Adik aku pulak dah macam-macam loyalah, mabuklah, anginlah dan macam-macam.  Pada mulanya nak masuk teman isterinya, pi kursus meneman.  Bila dah pi kursus meneman dah ubah fikiran tak mau masuk.  Hikhikhik...

Apa-apa pun semoga adik ipar aku selamat melahirkan anak sulung, dipermudahkan segalanya dan selamat semuanya.  Petang kang akan masuk ubat kedua.  Balik keje nie aku terus ke hospital.  Ok babai...





                                                                                                                      

5 comments:

mummY daniSha said...

semoga selamat semuanya,amin

fiza said...

Good luck to your SIL. Smoga urusan di permudahkan olehNYA ☺☺

IdaShazana said...

seram bila teringat pengalaman bersalin

.:fyzz:. said...

insyallah semuanya ok..moga baby n mama sihat semuanya..
my turn bulan 6 nih :)...hmm

adianiez AIDA said...

kem salam adik ipar & baby baru nyer :) welcome to mama club...