Tuesday, February 19, 2013

~Bowling Time~

Yeahhhh...Entry kedua untuk hari ini.  Gigih malam tadi menaip entry untuk hari ini.  So mungkin akan ada lagi entry lain selepas entry ini.  Mungkinnnn..Kalau nak tulis on the spot memang taklah, so kenalah buat entry secara autopublished.  Janji ada entry.  Huhuhu...

Okey, nak cerita hari jumaat lepas sebelah malamnya aku, adik aku dan juga anak-anak buah telah berjanji untuk bermain bowling.  Ideanya dari aku.  Aku sebenarnya yang mengajak dia orang dulu.  Saje nak release tension kenalah mencari aktiviti sendiri.  Bila semua on apalagi.  Lepas kerja terus balik rumah mak.  Baju dah siap-siap bawak, asben pulak keje petang.  Mohlah kita enjoy!!Laki keje ko enjoykan.  Enjoy pun dengan anak-anak. 

Jom layan gambo....

Gambar Nayli dulu.  Ini pom pom girl kami.  Bukan main dia pusing satu tempat.  Baru dapat kaki katakan.  Merata dia berjalan..

Kami yang baru aje sampai.  Amik gambo dulu sementara tunggu semua pemain ready.  Wah gitu gamaknya..

Tempat yang sama tapi ada perbezaannya.  Cari sendiri.

Obek dan Nayli..

Kami malam itu..

Rindu ada anak kecik lagi.  Huahuahua.

My kids.

Ammar Qayyum sudah pandai bergambar.

Candid!!

Aku dan adik-adik.  Opssss..Aku anak beranak yang merah malam itu.  Tak plan pun tapi kebetulan aku bawak baju semua merah.

Lane 26 lane kami.

Aku dan anak buah sulung aku, Amirah.

Keje bergambar aje kalau free.

Saya sudah ready untuk membaling.

Balingan daripada aku.  Tegak yea bola jangan nak masuk longkang pulak.  Ada pulak bodyguard aku nie mengikut jea belakang aku.

Sufi, Syahmi dan Amirah.  Mereka adalah anak buah aku.

Aku dan adik aku.  Kami dua beradik aje.

Mereka berempat beradik.  Tak cukup korum sebab sorang ke perkhemahan.

Wah adik ipar aku berstyle tue nak membuat balingan.

Tengoklah nama bibik tue.  Nama aku tak glamer langsung dia orang letak.  Kang ada ingat dia orang bawak bibik maid pulak.

Kesian merempat kami nie.  Dah penat dok atas dok bawah pulak.

Hampir sudah menunggu yang lain abis.  Kami main 2 frame malam tue. 

Sebelum balik, bergambar beramai-ramai.

Suka sangat moment ini.

Aku dan family adik.

Lepas berbowling kita orang lepak kedai mamak.  Makan time pulak!!!Masing-masing kebulur.

Dan yang paling geli hati meja yang adik aku, Amirah dan Sufi duduk tue boleh pulak patah.  Tak tahulah siapa punya tangan yang berat.  Masing-masing yang terperanjat ada, yang ketawa ada.  Macam-macam hal.  Lepas makan, masing-masing balik ke rumah.  Aku balik bertiga ke rumah.  Asben aku dah balik pun.  Sampai rumah dalam pukul 12.30 malam.  Nasib tak jauh dari tempat bowling MIBC ke rumah aku.

Sekian entry kedua untuk hari ini.  Ada ke entry seterusnya???Tunggguuu





                                                                                                                       


2 comments:

nor faezah alias said...

ohoi!!!bhahaha..xtau pun sy bb0wling ade style..hikhik...waaa....rindu ade anak kecil ye...silakan2 wat dulu...i lame lagi...haha..

nor faezah alias said...

ohoi!!!bhahaha..xtau pun sy bb0wling ade style..hikhik...waaa....rindu ade anak kecil ye...silakan2 wat dulu...i lame lagi...haha..