SUKA ENTRY DI SINI???

Monday, July 6, 2015

Biskut Raya 1 : Cornflakes Madu

Teks : Fyda Adim
Foto : Ipad

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bismillah...

Selamat petang semua. Salam isnin. Barulah berkesempatan mahu menitipkan sesuatu di blog ini. Dari pagi sampailah sekarang dok fokus dengan kerja  Kerjalah sangat kan. Kerjalah ingat memain ke walaupun mood sudah merundum sebab nak raya. Hehehe..Lagu raya pun dah berkumandangkan.

Baiklah, berbalik kepada tajuk entri. Semalam aku sempat buat sejenis biskut raya. Baru sejenis ye. Kononnya dari jumaat nak mula buat tapi ada saja kerjaan lain yang menyusul. Kalau mula dari jumaat mesti dah dapat dua tiga jenis. Apa nak dikata.

Jadi semalam dapatlah buat cornflakes madu. Dapatlah tiga botol. Kena buat lagi nanti. Semalam aku buat cornflakes madu ni pun dengan bantuan anak-anak yang sibuk mahu membantu. Mari aku kongsikan resepinya yang ringkas. 


RESIPI CORNFLAKES MADU : 

250g cornflakes 
200g butter 
4 sudu besar madu 
4 oz castor sugar

CARA-CARANYA : 

1. Ramaskan cornflakes. 
2. Campurkan butter, madu dan castor sugar dalam satu bekas. Kemudian cairkan di atas dapur. 
3. Selepas dicairkan, curahkan ke dalam cornflakes yang telah diramas. 
4. Gaul sebati. Kemudian masukkan dalam paper cup. 
5. Selepas itu bolehlah dibakar. 
6. Sekian itu sahaja...
Salam pena,


RESIPI CORNFLAKES MADU : 250g cornflakes 200g butter 4 sudu besar madu 4 oz castor sugar CARA-CARANYA : 1. Ramaskan cornflakes. 2. Campurkan butter, madu dan castor sugar dalam satu bekas. Kemudian cairkan di atas dapur. 3. Selepas dicairkan, curahkan ke dalam cornflakes yang telah diramas. 4. Gaul sebati. Kemudian masukkan dalam paper cup. 5. Selepas itu bolehlah dibakar. 6. Sekian itu sahaja...

Copy and WIN : http://ow.ly/KNICZ
RESIPI CORNFLAKES MADU : 250g cornflakes 200g butter 4 sudu besar madu 4 oz castor sugar CARA-CARANYA : 1. Ramaskan cornflakes. 2. Campurkan butter, madu dan castor sugar dalam satu bekas. Kemudian cairkan di atas dapur. 3. Selepas dicairkan, curahkan ke dalam cornflakes yang telah diramas. 4. Gaul sebati. Kemudian masukkan dalam paper cup. 5. Selepas itu bolehlah dibakar. 6. Sekian itu sahaja...

Copy and WIN : http://ow.ly/KNI


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Angel Wing Heart