Pages

Tuesday, August 27, 2013

~Adriana, Ammar Ke Klinik~

Assalamualaikum...

Dah lama tak cerita hal anak-anak.   Hari tu, 14 ogos lepas aku bawak dua beradik nanammar ke klinik untuk pemeriksaan bulanan.  Sepatutnya tarikh appointment esok tapi aku pegi awal sebab senang.  Nanti bila suami aku tak ada aku tak nak pergi bertiga.  Itu yang ke klinik sebelum suamiku ke seberang lautan.

Pemeriksaan mereka biasa je.  Tak ada apa pun kali ni.  Just timbang berat, ukur tinggi.  Itu jelah.  Kemudian makan ubat cacing.  Lepas ni,nana dah tak perlu datang. Cek di sekolah je nanti.

Buku pemeriksaan nana dan ammar.

Nombor giliran mereka berdua.

Sementara menunggu nombor giliran dipanggil.  

Ammar dah mula boring.  Time ni duduk lagi dia.  Lepas tu

Ammar yang masih behave.  Lepas tu dia dah mula nak berjalan-jalan.  Settle semuanya dalam pukul 4 lebih.  Lama jugak nak menunggu turn memandangkan kita orang datang bukan pada tarikh appointment yang sebenar.  Tapi tak apa kurela menunggu daripada nak mengadap bertiga tatkala suami jauh.  Appointment seterusnya bulan november ni.  Masa ni suamiku sudah pulang.

Sekian...

No comments: