Tuesday, March 5, 2013

~Ke Pasar Malam~

Assalamualaikum, selamat pagi selasa. Sebelum memulakan tugas hakiki aku update blog dulu. Nie semua pembakar semangat.Menulis di sini sudah menjadi satu kemestian untuk aku.Mesti ke?Tak jugak,tengoklah pada kerajinan yang ada.

Okeylah, semalam aku puasa.So,dari kat opis memang terfikir-fikir nak berbuka apa.Mulanya macam nak masak tapi akhirnya aku beli jugak bila ditambah tolak waktu nak masak tak mencukupi untuk aku.Masa sangat mencemburui aku.Aku mesek asben ajak pegi pasar malam jea.Senang!Tunjuk-tunjuk aje.


Inilah hasilnya bila sudah lama tak ke pasar malam.Belikan mak aku bihun goreng,untuk ayah aku belikan laksa,anak-anak yong taufu,asben pula aku belikan oblong cheese burger.Untuk aku?Tiap kali puasa mesti teringin nak makan.Nasib jumpa.


Makan malam kami semalam adalah semuanya dari pasar malam.


Hah!!!Inilah yang aku cari semalam.Jumpa jugak akhirnya.Nasi kerabu!Delicious.Nasib baik sedap.Harga RM5.Berbaloi sangat-sangat.

Itulah kisah di sebalik tabir aku ke pasar malam bersama asben,nana dan jugak my sil. Bukan main riuh bila terserempak dengan kak wati (kakak sepupu aku)dan anak-anaknya.

Publish!
posted from Bloggeroid

2 comments:

Cho Zila said...

akak selalu ke pasar tani sebab kta tempat akak pasasr malamnyer tak best sangat ...
memang kadang beli lebih dari keperluankan...

fazilzura said...

wahhh nasi kerabuuu