SUKA ENTRY DI SINI???

Monday, February 16, 2015

~Menyejukkan Tekak~

Teks : Fyda Adim
Foto : Fon Sendiri

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bismillah...

Selamat tengahari. Masa untuk menjamu selera. Baru berkesempatan untuk menulis. Hah! Sejak ahihir-akhir ini kekangan masa yang terlampau. Ini cerita minggu lepas. Dalam perjalanan mahu balik ke rumah MIL, asben ajak singgah kedai dekat kawasan bukit rambai.

Selalu balik memang tak pernah singgah pun kedai ni. Tengok dari arah jalan je. Nampak ramai orang. Jadi hari tu asben ajak aku memang berlapang dada bila dipelawa kan. Siapa yang tak mahu.

Anak ceria, apak bukan main serius.

Asben order ABC.

Aku pula cendol. Ada lagi yang dipesan iaitu coconut shake. Tapi non ado gambar.

Ammar bukan main ceria. Kali ni ammar je enterframe. Selalu kakak je. Bagi can kat adik pula ye. Itu sahaja entri tengahari ini. Aku sedang dalam mood mengumpul idea. Tapi bila duduk sahaja tak mahu pula idea ni menerpa. Cuba tengah masak masa tu mencurah-curah.

Sekian dan wassalam.

Aku penulisnya,




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Angel Wing Heart