Tuesday, December 29, 2009

Kepulangan Yang Dinanti

Syukur alhamdulliah..pada hari ahad yang lalu bersamaan 20 disember 2009, emak dan ayah ku telah selamat sampai ke tanahair pada jam 8.30 malam di KLIA. kami bertolak dari Melaka jam 5.30 petang. 1 van(rusa) dan 1 keta(keta adik aku). kami terlupa yang ari tue ari ahad. kami bertolak lambatlah sikit. sebab kenangkan yang KLIA tue taklah jauh sangat. jalan begitu jammed setibanya kami di seremban. aku da jadi tak keruan bila tgk jam da hampir pkl 8.00 malam. kejap2 aku tanya suami aku "jauh lagi ke?". bila da hampir 8.30 malam, aku tel Pak Busu(pakcik suami aku). mintak tolong dia tanya flight mak dan ayah aku telah tiba ke belum. bila dia kat belum, dalam pukul 9 mlm baru sampai, baru aku lega sikit. kami sampai dalam 8.40 mlm di KLIA. mencari parking punyalah susah. akhirnya asben aku turunkan kita org kat depan. kita org masukler dalam dulu..inilah antara gambar semasa dlm perjlnan dan semasa di KLIA.


ini masa kita org dalam perjalanan ke KLIA. anak aku tgh tido dekat belakang dgn kakak sepupu aku.
untuk menenangkan hati yang gundah-gulana akibat jammed aku amiklah gmbrlah dia org.
masa nie adriana baru bgn tido..jadi dia terpinga-pinga lagi

masa nie kita org tgh tunggu lagi..tunggu2 tak keluar2..tp aku da dpt mesej dari mak aku yang mereka tgh tunggu bagasi.masa tue da jam 9.00 malam.

tengah tunggu lagi..sabarnya..orang yang kami nanti2kan masih tidak muncul2..
kami bergambar lagi..

ramai jugak org dekat KLIA
aku 1st time dtg sini.pnh pi LCCT jea..
dan nie jgk 1st time aku tunggu org balik dr haji
aku dengan adriana.
mesti adriana tak sabar nak tengok nenek

mereka2 nie memang suka bergambar
dr kiri: ika,mira,adriana dan nur (tunang adik aku)

adriana keseorangan
biasalah dia mana nak org pegang dia
asyik nak mintak turun jea
kami semua menunggu dengan penuh kesabaran.masa tue jam dak menunjukkan lebih kurang dalam pkl 10.15 malam. satu-persatu yang keluar kami perhatikan. memang lama agaknya kalau tunggu kuar dr situ ke?aku dgr org ckp jea. tempat aku menunggu ada penhadang.aku dan kak sepupu aku suruh Ika dok dalam.supaya senang kalau nampak mak dgn ayah aku.dia boleh terus lari jea..sebab masa tue memang tgh ramai org..nanti mak dgn ayah aku tak perasan kita orang pulak..
AKHIRNYA!!!!!
Jam 10.30 malam...orang yang selama nie aku nantikan muncul..aku da nampak mak dgn ayah aku...rasa sebak bila dpt mereka kuar..memang tak dapat digambarkan bila melihat wajah mereka..
gambar nie adik aku snap..tak berapa clear dia snap..tapi itu dia..seronoknya dpt tgk mak dgn ayah aku.sepanjang dia org dekat sana asyik risaukan mereka jea..

ini dia my mom...

nie dia ayah aku

inilah saat2 paling gembira..pelukan yang diberi tanda kerinduan..
Syukur semuanya selamat..
Note: Mak dan ayah aku kata kalau nak mengerjakan Ibadah Haji biarlah masa muda2..
kalau duit sudah cukup sape yang tak nak pergi..Insyallah akan sampai jua jika ada rezeki..AMIN

3 comments:

alyyani said...

teringat masa tunggu mak ayah alya kt klia. masa tu diorg sama group dgn usman awang. aritu da jumpa la kt kelana jaya. lepas tu jumpa fazilah kamsah, nik aziz, dgn dato pompuan yg i kutub utara tuh. teruja jap. tp bila nmpk mak ayah sendiri tak terucap kan? terus peluk nangis2

p/s : sama pesanan mak fidah dgn mak alya. cepat2 dia soh menabung dari skang. pegi time muda..

Alfidah said...

alya:memang tak terucap..ms tgk org lain da kuar peluk anak2 dia rs sebak jea..ms org tggu tue nmpk anwar ibrahim jea..nmpk mak ngan ayah terus peluk nangis2..

p/s:mudah2an ada rezeki kita smpi ke sana..

fazilzura said...

wah besh nye..
tingat time jmput mama & abah ku .. syahdu bangat time tu ...