Pages

Wednesday, January 8, 2014

~Melangkah Dengan Satu Harapan~

Assalamualaikum...

Selamat pagi semua.  Selamat hari rabu!!Kejap je dah 8 Januari 2014.  Ok, hari ini adalah hari lahir dua orang sahabat aku iaitu Firzara dan Zila.  Selamat hari lahir buat korang berdua.  Sudah meningkat umur ke satu lagi angka.  Semoga dengan penambahan umur akan lebih mematangkan diri.

Melangkah ke angka baru mesti dnegan satu pengharapan.  Mengharap akan menjadi lebih baik dari sebelumnya.  Mengharap akan lebih kuat ketika diuji dan mengharap sentiasa dibekalkan dengan kesabaran dalam diri.  Itu adalah kuncinya.

Gambar ini diambil ketika aku dan anak-anak mahu memulakan langkah ke seberang laut.  Dengan suatu pengharapan juga kami ke sana.  Mahu berjumpa seseorang yang sudah lama tidak bersua muka.  Itu antara kenangan yang tidak akan dilupakan.  Detik-detik pertemuan setelah lama berpisah.

Motif entri pagi ini?Entah..aku sendiri tidak pasti.  Tadi terjumpa gambar di di dalam draft jadi terhasil entri serupa ini.  Entri entah apa-apa.  Janji aku menulis dan ada entri untuk hari ini.  Sekian..

Wassalam...


                                                                                                          

No comments: