Friday, January 22, 2010

~~Rumah Cendawan Lagi~~

Aku penah ceritakan pasal rumah cendawan aku telah berpindah ke tapak yang baru di entry yang lepas2..ari nie aku cuba berkongsi lagi dgn kawan2 semua mengenai rumah cendawan sebelum dan selepas pembinaannya.. Kali nie tapak baru nie jauh sikitlah dari rumah aku..kalau dulu rumah cendawan nie hanya di belakang rumah aku..senanglah nak jenguk2..tapi kali nie kena ulang-alik ke tempat baru pulak...

::Sebelum::


Inilah antara gambar2 yang asben aku snap semasa rumah cendawan nie dalam proses pembinaannya. kami menyewa tapak baru nie. kawasannya pun strategik..taklah banjir..sebab kami memang lari dr belakang rumah aku tue sb rumah aku nie bila hujan lebat akan naik air..
::Selepas::
Ini rumah untuk suntik benih
Inilah rumah cendawannya
Ini dalam rumah cendawan

Ini pulak rak untuk letak bongkah-bongkah cendawan
Note:Tak sabar nak tgk proses pengeluaran cendawan pulak

3 comments:

alyyani said...

nanti bila dah mengeluarkan hasil, non stop hasil nya keluar. masa tu tak menang tangan nak kutip. sebab alya tgk mak cik alya gitu. siap jual cendawan dpean rumah sebab nak habiskan cepat.. semoga bisnes korg success ye :)

suhida said...

moga2 bisnes berjaya.jadi tauke cendwan la pulak ye.syabas.leh buat online gaks tu.hehe..

fazilzura said...

besh bile pe yg kite usaha kan tu manjadik...