Saturday, June 25, 2011

~Uncang Apakah Ini??~

Salam, Salam 1 Malaysia dan Selamat Pagi semua..
Ke manakah hujung minggu nie??aku dan anak-anak aku berada di rumah saje tanpa ke mana-mana..:-(
Sebabnya asben aku kena koje semenjak bertukar ke Kuala Linggi.  Sangat-sangatlah membosankan bila asben keje jadi aku tiada arah tujuan...uhuk uhuk uhuk..

Dahlah aku nie kaki bangku jalan, maka bila duduk di rumah macam cacing kepanasan...hehehe..entry nie pun auto published sebab rumah aku nie masih terputus hubungan dengan dunia luar.  belum ada line internet lagi.  nie pun aku taip semalam sebelum aku balik koje..

Untuk tidak menjadikan blog aku nie bersawang tanpa cerita, aku createlah topik nie pulak.  berbalik kepada tajuk di atas, korang rasa uncang apa?uncang teh ke??hehehe..idakler..jom kita tengok apa isi di dalam uncang ini..

 Inilah uncang yang dikatakan aku..nak tahu apa isi di dalamnya???

*
*
*
*
*
*

Inilah isi di dalam uncang nie...tali pusat anak-anak aku AdrianAmmar..
Masa dalam pantang ari tue makcik yang urut aku mintak sekali tali pusat adriana supaya diletakkan dengan tali pusat adiknya.
Makcik tue kata supaya dia orang nie tak gaduh adik beradik...
Nanti rapat, tak gaduh tuelah orang tua-tua kata..So, kita ikut jealah petuanya.
bak kata adriana adik adik (adik-beradik) tak mo gaduh..hehehe
Korang simpan tak tali pusat anak-anak korang?Simpan kat mana??



2 comments:

Siti said...

tali pusat aniq hilang masa dlm pantang lg.. tali pusat eryna ada la.. tu pasai la kot dua beradik tu asik begaduh jek siang mlm pagi petang.. sbb ummi dia x sekalikan tali pusat simpan setempat!

Ya ALya said...

tali pusat sara ada lagi ya simpan...