Thursday, June 17, 2010

~Majlis Kawin~

Sabtu lepas..aku menghadiri dua majlis kawin.  satu rumah kawan mak aku.  orang cina baba.  Kita orang kuar awal sebab asben aku kena keje bertugas SUKMA. Pukul 12 da sampai di rumah Uncle Wee.  Gambar tak banyak yang aku amik.  Walaupun rumah cina, uncle wee memang buat makan-makan untuk kawan-kawan melayunya.  ramai gak yang datang.  Nama pun 1Malaysia..;-)

Inilah rumahnya.  besarnya..

Adriana dan papa sedang menikmati makanan.
Menu nasi dan lauk pauk.  Sedap gak menunya.

this is my mom.  sedang menjamu selera

Selesai menghadiri majlis di rumah uncle wee non ado gambar uncle wee asben aku anto aku pi rumah kawan aku, Zila.  Adiknya kawin.  Asben anto aku jea sebab da tak sempat.  Asben kena keje kan.  So, balik aku tumpang kawan aku.  Pada mulanya tak mau bawak adriana.  yelah aku sorang-sorang kang tak terlarat nak melayan si kecik nie.  tapi kesian pulak nanti adriana nangis.  Jadinya aku pun bawaklah. 

Inilah pengantinnya

Adriana dan Kak Dila.
Aku tumpang kakak nielah. Kakak nie sedang mengandung 7 bulan setelah 4 tahun dia menunggukan cahaya mata.  Akan bersalin bulan Ogos nie.

Ok, sabrina saya pulang dulu...sabrina nie asyik nak berdukung jea.  Naik patah pinggang ibunya.
Sabat yea Zila.

Sekian...

Note: Bulan Jun nie penuh dengan orang kawin.  Naik jemu makan daging dan ayam.

3 comments:

LYaFRINA said...

MUSIM MGAWAN NI FIDA...
SITU SINI ADA MAJLIS KAWIN

@lfidah said...

lya>>hehehe..tuelah pasal...sana sini majlis kawin..smpi tak larat nk mkn daging n ayam

Aleyn said...

Besarnyer umah orang kawin tu...

Tiang dah macam kat White House