Sunday, February 7, 2010

~Makan-makan di Jusco~

Aku baru jea balik dari Jusco..tapi bukan Jusco baru..Pegi Jusco lama jea..nak pi yang baru mesti ramai orang..malasnya...sebenarnya aku bosan dok umah..asben aku satu hari tak ada kat umah..apa lagi, kalau dia tak pi umah cendawannya...hujung minggu memang dia abiskan masa dekat umah cendawan..tengah sibuk..jadi aku yang tak tahu drive nie ajakler adik aku pi Jusco..aku cakap dengan mak aku..'ari nie tak payah masaklah..kite gi makan kat jusco pun best..da lama along tak makan sizzling mi'...mak aku pun kata 'ok gak'.so pas asar tadi kita orang kuar..drive aku adalah adik aku...nasiblah dia nak bawak kami...kalau tak memang kita orang terperuk dekat umah..aku cakap dengan asben aku nak gi jusco...tanya dia dulu balik lambat ke cepat..kalau dia balik cepat taklah aku kuar..malam boleh ajak dia kuar..dia kata balik dekat nak pukul 7mlm..nampak gaya memanglah tak boleh nak ajak asben aku kuar..da tentu dia kepenatan..jadi nielah yang kami buat di Jusco..kami pi sana untuk bersantap...hehehe..termasuklah adriana..aku carikan dia sup..jadinya adriana makan yong tau fu..kalau nak share makan dengan aku da tentu ler adriana tak makan...
JOM LAYANNN

adriana tengah tunggu makanan..

sebelum makan kita tangkap gambar dulu yea..
yum..yum..yum..da lama aku tak makan

adriana tengah khusyuk makan yea..
adriana tak nak kalau org nak suapkan dia
akhirnya adriana makan dalam bowl jea..
mula2 aku asingkan sebab takut tumpah
rupanya adriana nak hirup sup
adik aku ckp sesuatu dengan adriana
adriana baru pas suapkan adik aku sup
ada hati jugak nak suap orang lain
mama+adriana
adriana+mamang
Gambar nie diambil untuk papa adriana tengok gelagat adriana masa bawak makan tadi..sebab papa tak ikut..jadi mama uploadlah secepat yang mungkin..bolehlah asben aku tengok..tak syok bile asben tak ada masa kita nak pi mana2 kan???da kawin nie mesti jea nak tgk dia depan mata kite..tapi nak buat macam mana..ada tugasan lain yang perlu diselesaikan..
Note:minggu depan kena buat program dengan asben aku untuk pi jalan2...






2 comments:

alyyani said...

teringin la ni ek yg pegi jusco tuh nak makan sizzling. best nye tgk adriana makan tak comot2. nia tuh, setiap kali lepas makan mesti kena basuh badan ganti baju. nak makan sendiri asik terbabas jek. huhu..

@lfidah said...

alya:a'ah..teringin nak mkn tue yg ke jusco..kalah org mengidam...comot gak dia makan..mungkin dia mkn sup..tue nmpk tak comot..ada hati nak sup org lain tue..hehehe...