Friday, October 30, 2009

~Aku Dalam Dilema~

Aku tak tahu nak berkongsi dengan sape..Just nak share dengan u all.Aku dalam dilema nak beli rumah...Ntahlah buat masa nie macam2 yang aku fikirkan..patut ke aku beli rumah sendiri ke nak duduk rumah mak..sayangnya nak tinggalkan rumah aku tue..aku sekarang nie duduk dengan mak memandangkan aku adalah anak perempuan tunggal dan hanya 2 orang adik-beradik.Jadi mak aku tak bagi aku sewa rumah..Makanya aku dudukler rumah mak aku..Tapi asben aku naklah beli dan duduk rumah sendiri..Haruskah aku beli?Kalau aku beli pun mesti aku tak duduk sepenuhnya kat umah aku tue.Membazir ke?Ada officemate aku kata buat apa nak beli?"Ko kan dua beradik jea."Duduklah umah mak.Tapi asben aku mesti nak beli rumah sendiri.

Ohhhh!!!!Pening aku fikirkan..Sampai bila yea aku nak duduk rumah mak..Nanti kalau adik aku kawin mesti dia duduk rumah mak aku gak...Bile tengok kwn2 beli rumah seronok jea tengok.Aku fikir jugak boleh ke nak tampung byr duit rumah?aku mmg suka fikir yang bukan2..Lagi satu aku kesian pulak nak tinggalkan mak aku..macam jauh nau aku nak duduk..Yelah tak sampai hati pulak..kalau kita org tak de memang sunyi rumah tue..Nak2 kalau Adriana tak de..Kalau aku balik rumah mak mertua aku hujung minggu pun mak aku da cakap sunyi..Inilah lagi kalau aku tak duduk situ...

Kalau tak beli sekrang bila lagi nak beli kan?rumah pun sekarang semakin mahal harganya..Kat Melaka nie semua harga da RM100,000 ke atas..mana ada yang murah..yang murah pun jauh..kalau boleh aku nak dekat2 umah mak aku..kadang bila aku fikir2 balik baik aku dok umah mak aku jea...Hehehe...
Aku kebingungan!!!!TOLONG!!!




8 comments:

fazilzura said...

x yah pening2..
just beli je umh sdiri , tu tuk masa depan family sdiri .. umh mak tu harta mak ayah.. dari titik peluh diorg... kalau kite x dok pun umh kite tu nnt... sewa kan je ler.. as long ada harta kite tuk anak2 di masa depan

Fendy&Fidah said...

Kak Zura : thanks..tuelah mmg nak beli pun..kena tgk budget blnan tp akan dibeli jgk utk aset.tggu dan lihat jealah...hehehe...

ikiqzana said...

klu ada umah sendiri mmg puas ati.. mcm2 bole kita buat.. seronok ada umh sdri ni lain mcm... bincang gan mak elok2 pasti ok punyer...

h4ni3 said...

umah kat melaka above 100 jer? kat bangi sume above 250k.. camno nih? haruskah aku berpindah ke melaka? hehe

Fendy&Fidah said...

Kak Zana:memang teringin nak beli rumah..nak gak rasa dok rumah sendiri..dr kawin mmg blm pindah lg..hehehe..

h4ni3:umah kat melaka da naik jgk..byk RM100k ke atas..kat bangi lglah mahal..lglah tak mampun den oi...meilah pindah sini...hehe

alyyani said...

setuju dgn lain2 fida, beli buat investment. tak rugi beli pun. rumah takde susutnilai. meningkat lg ade. tp kalau alya, dah 2 beradik je, ok je dok dgn mak. husband tak selesa ke fida? lg senang sebenarnye, family depan mata. sama2 bincang ek fida :)

alyyani said...

murah nye umah kat melaka.. :(

mai a.k.a ibu leya said...

mmg kita patut beli umh sndirik, kalo x nk duk pun boleh disewakan.. xde mslah disitu.. itu sbgai aset di masa hdpan :)