Friday, October 23, 2009

Sepanjang Hari 17/10/09

Lambat aku buat entry nie..17 Oktober 2009 (Sabtu) birthday asben aku..Jadi aku terpikirlah nak baut makan-makan sikit..Nak-nak da penghujung syawal..jadi aku panggillah mak mertua aku serta ipar-duai yang lain untuk datang makan..jemput family jea..So, aku adalah masak bebrapa menu..antaranya adalah Nasi Ayam, Spageti, Coctail dan aku ada order cake dan cupcakes dari Kak Ecar (kenalan blogger aku)..aku 1st kenal dia ms aku masuk contest yang dia anjurkan..aku tak tahu dia kenal aku ke tak..hehehe.baru jea kenal dgn dia..kek tue dia siap anta smpi Melaka..sorang-sorang pulak tue..
Thanks A Lot To Kak Ecar..
Jadi, jomlah layan gambar-gambar kat bawah nie...

inilah kek yang aku tempah..oleh kerana asben aku minat MU aku letak logo dan gambarnya.
Sedap kek nie..aku memang minat coklat...Menarik tak?

ini pulak cupcakes yang aku tempah..aku mintak kak ecar letak sign untuk berhenti merokok sebab asben aku nie mmg kuat sgt merokok!!!!tak tahulah mcm mana nak berhentikan dia merokok..korang ada tak cara-cara atau pendapat?
untuk Kak Ecar : Sedap sungguh cake dan cupcakes yang akak buat..memang sedap..saya paling suka cupcakes..Nanti insyallah boleh order untuk birthday Adriana 2years pulak
Ini pulak antara juadah-juadah yang sempat aku amik gambarnya...

Spageti
Ayam Goreng Madu (utk nasi ayam)

Salad, tomato dan timun untuk dimkn bersama nasi ayam

sesi memotong kek..mula2 asben aku tak nak potong...hehehe

tengok sape yang berdiri dekat belakang asben aku?
anak aku da menanti dengan pinggan yea..

Adriana : Happy Birthday Papa

inilah family sebelah asben..yang berbaju merah mak uda

Alya tumpang tido dalam katil Adriana
Adik pinjamnya Adriana..

Yang lelaki nie Pak Uda

Adriana sibuk nak ikut org nak balik..
Adriana pantang kalau nmpk org nak berjalan..

Alya

Sepupu asben, Nurul dan Adriana

Sesi malam pulak..
Mak cik aku dari Singapore pulak datang..bagitahu last2 minit..dah smapai Melaka baru telfefon ayah aku..So, kita org bawak dia mkn di luar jea..
Mak dan Kak Iparnya

Adriana dan Pak Ciknya (adik aku)

Tengok apa tue Adriana?

inilah kami

menanti makanan dengan penuh kesabaran

menanti lagi

ayah, mak dan mak long

jeng3x...inilah masak ayam pedas
my favourite..

makan dengan penuh kenikmatan

yang sebelah mak long kak sepupu aku..
Dalam pukul 10pm selesai makan..then, terus anta dia orang balik dekat uamh nenek aku dekat Tengkera..sebab dia orang tak tahu jalan nak balik...Orang Singaporelah katakan..hehehe....


2 comments:

cupcake-caR said...

salam ida..

thnxx fr yr order..

ouh, jz notice yg ida ade msuk contest k.e-caR aritue kan..so, ida layak dpt baucer 20% dr ::cupcake-caR::.. nnt k.e-caR calculate blk erk..

sori dear..

Ku_afiqah said...

Askum Fida..maaf lah tak tahu nak panggil kak ke @ fida. cuma nak komen..cantik lah kek yang fida tempah. teringin nak tempah untuk husband na awal tahun depan.