SUKA ENTRY DI SINI???

Sunday, March 22, 2015

~Bersantai Di Corm Kafe & Distro~

Teks : Fyda Adim
Foto : Fon Sendiri

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Bismillah...

Selamat malam semua. Baru sempat mahu menitip sesuatu di blog ini. Semalam sibuk. Kami sekeluarga pergi berkelah di Sagil. Cerita berkenaan Sagil akan diceritakan kemudian.

Balik dari Sagil, asben ajak singgah makan. Asben ajak makan di sebuah kedai di Jasin. Berdekatan Mydin Jasin. Kami sampai dalam pukul 4 petang. Rupanya kafe tu buka jam 5 petang. Kafe ni kawan asben yang rekemen. Katanya sedap.


Kafe ni di tingkat atas kedai Anakku.


Bila papan hitam sudah diletakkan di bawah maknanya kafe sudah dibuka.


Suasana dalam kafe ni. Dekonya memang tip top.


Menu diberi setelah kita orang ambil tempat.


Meja makan yang ada.


Adriana tersenyum riang.


Di suatu sudut di dalam kafe tersebut.


Hah air untuk kita orang. Dari kiri pink guava, mocca expresso dan green apple. Order tiga aje sebab nana selalu tak habis.


Pasta untuk kami. Memang sedap sangat! Licin ye kita orang makan. Nana pun nampak suka.


Cheesecake pun sedap. Memang tak puas makan. Pertama kali ingat nak mencuba aje dulu. Nanti boleh datang lagi.


Sebelum pulang suruh anak-anak bergambar.

Secara keseluruhannya, makanannya memang sedap dan terbaik. Aku rekemen korang yang tinggal di Melaka bolehlah mencubanya. Kafe ditutup setiap hari Rabu. Boleh tengok di IG mereka @cormisme. Selamat mencuba. Lain orang lain citarasanya. Tekak aku memang rasa sedap aje.

Sekian dan wassalam.

Salam pena,
Fyda Adim
posted from Bloggeroid

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Angel Wing Heart