Friday, May 20, 2011

~Saya Masih Belum Berjaya~

Assalamualaikum...

Saya masih belum berjaya???berjaya untuk apakah itu??pasti orang tertanya-tanya kan?
Saya masih belum berjaya untuk mengajar adriana untuk tidak memakai pampers sepenuhnya.
Adriana masih belum free diapers lagi...
Oh macam mana nak buat nie??

Aku sudah mula mengajar adriana untuk tidak menggunakan pampers lagi.
Bolehler jimat sikit..huhuhu
Lagi pun adriana dah 3tahun 4bulan hari ini.
Mula-mula memang ok jea.

Adriana kalau nak kencing memang dah boleh cakap.
Bab kalau nak buang air kecik dia tak ada masalah.
Bab nak buang air besar nie dia ada masalah sikit.
Adriana akan bagitahu mamanya nak buang air besar.
Aku pun kelam-kabutler bawak dia pi toilet.
Jenuh gak dia mencangkung sekali dia cakap mama tak jadilah.  tak nak keluar pulak.

Lama-lama adriana sendiri mintak aku nak pakai pampers.
Dalam 10 minit dia pun kata dia dah buang air besar.
Abislah dia sembunyi bawah mejalah, belakang pintulah untuk melepaskan hajatnya itu.

Macam mana yea??
Ada tak kawan-kawan yang pernah mengalami situasi seperti aku???


Adriana posing bersama pampers ammar...
Harap-harap tahun nie jugak adriana dapat free diapers.
Ingat aku cuti 3 bulan nie berjayalah misi aku nie..
Tetapi tidak berjaya...;-(


1 comment:

fazilzura said...

emmm kdng2 kite x leh nk paksa .. kene pelan2, myb 1st time dia xleh nak kuorkan .. but lepas2 tu kalau selalu bwk ke tandas insyallah ok