Thursday, October 7, 2010

~Cendawan Goreng~

Inilah cendawan goreng hasil air tangan aku a.k.a bini fendi bidin..hehehe...teringin nak makan cendawan goreng..da asben tanam cendawan kenalah makan cendawan kan??

Simple dan dan sangat mudah..


Bahan-Bahan :
Tepung Gandum
Tepung Beras
Lada Hitam (ditumbuk)
Serbuk Jintan Manis
Serbuk Jintan Putih
Garam
Telur
Air

Cara-caranya :
1.  Campurkan kesemua bahan-bahan di atas.
2. Masukkan cendawan dan goreng...

Pas nie nak buat sup cendawan plak..da jemu makan cendawan goreng kita buat sup plak..
nyum..nyum..nyum..

3 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

besnyer cendawan celup tepung..
try la ltk dlm maggi, lg besh.. hihihi..
sy salu taruk dlm maggi kalo byk cendawan leh free.... =)

Aleyn said...

Memang sedap cendawan goreng tepung, ari tu pernah try goreng ngan tepung tempura...sedap gak

adianiez AIDA said...

fendy tanam cendawan???
hi hi ada ke masa dia menanam.
aida tgk dia busy giler kat ofis hua hua hua...
frankly speaking, cendawan goreng memang sedap.
tapi aida beli kat jusco jer la hi hi...