Saturday, May 29, 2010

~Seminar Literasi Undang-Undang~

Khamis (27/5/2010) sehari sebelum cuti Wesak Day, aku bersama rakan-rakan di ofis menghadiri satu seinar di Dewan Hang Tuah anjuran Pejabat Pembangunan Wanita Negeri Melaka.  Seminar yang berkaitan untuk memberi kesedaran dan kefahaman mengenai asas-asas perundangan dan undang-undang Sivil serta Syariah yang digunapakai dalam hal-hal perkahwinan dan kekeluargaan.  Sesekali keluar dari belenggu di ofis ok jugak kan?bukan senang nak dapat hadirkan diri ke kursus.  kalau kursus luar dari Melaka memang akan aku fikir-fikirkan untuk pegi.  kalau bukan kerana paksaan memang aku tak kan pegi.  So, baik aku pi yang dalam melaka jea.  Seminar nie memang bestlah jugak.  banyak juga info-info yang kami dapat sepanjang satu hari aku di sini.

Inilah geng-geng aku..

Aku harus bergambar jugak..

aku dan kak nisah, orang yang paling aku rapat.

kakak nie orang utara..mai dari penang.
macam manalah aku nie cakap tak ikut loghat utara.
kawan-kawan yang rapat semua dari sana.
sejak dari sekolah kawan baik aku orang kedah.

Ini semasa sesi ceramah dari AKPK..
Mengenai ceramah pengurusan kewangan


Ana dan Kak Sham..
Wanita bertudung hijau nie memang suka bergambar.

Tengok nie..gambar dia lagi..jangan marah yea Pn Ana..:-)

Selesai seminar dalam pukul 5.00 petang.  memang seronok sesekali berseminar atau berkursus.  dapat release tension dan melepaskan diri daripada belenggu di pejabat. Sekian.

Note: Itu pun sekejapan tak tenang pi seminar sebab ada gangguan suruh kami pulang ke ofis.

Note 2: Next entry pi makan ikan bakar.


3 comments:

fazilzura said...

dan jgk dpt makan preeeeeeeee

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

jue paling tak suka ada seminar or taklimat.. hikhikhik.. bab mkn jer suka.

~ Y.A.T.I.E.~ said...

letak la kat fb fidah....