Tuesday, April 21, 2020

PKP Hari ke-34: Juadah Tengah Hari dan Minum Petang

Assalamualaikum.

Selamat petang.

Semalam mood memasak rajin sikit, jadi aku masak awal. Suami kerja. Jadi semalam terus masak untuk makan tengah hari. Selalu suami kerja, memang aku lambat masak. Makan yang ringkas dan ringan-ringan saja.

Sebelah pagi kami bertiga makan roti sapu kaya saja. Kemudian aku terus masak tengah hari. Budak-budak ni kalau selagi mak dia orang tak masak selagi itu bertanya. Jadi semalam aku masak dua lauk. Biasa memang macma itu. Lauk dan sayur.

Masak lemak cili padi ayam dan kacang panjang goreng dengan telur.

Lepas makan tengah hari terus buat minum petang. Dapatlah rehat awal.

Popia carbonara dan popia maggi.

Sebelah petang terima bungkusan pos.

Aku ada beli kerepek secara online.

Jika ada sesiapa yang berminat boleh hubungi nombor yang tertera. Boleh juga layari Instagramnya di SINI.

Semalam dapat video call dengan ayah. Ayah tak dengar tapi jadilah dapat tatap wajah. Rindunya. Sebulan lebih tak jumpa.

Kemudian bervideo call dengan kawan JKM. Ex JKM dan JKM kiranya. Sorang tu warded sabtu ke ahad sebab slip disc. Jadi tadi bersiaran dari hospital. Tolong doakan kawan saya Mardiana Abu Hassan diberikan kesembuhan buat dirinya.

Walau jauh, kami tetap rasa dekat.

Sekian dan wassalam.

Salam pena,
Fyda Adim


4 comments:

ejulz said...

Sedap makan ptg2 ni 😊

NA said...

Semoga cepat sembuh.

Warisan Petani said...

Semoga Pn Mardiana Abu Hassan cepat sembuhnya

Siti Yang Menaip said...

teringat nak buat popia carbonara frozen tapi cari2 brg kat kedai x ckup plak
tunda dlula.. slalu buat utk goreng time sahur sbb x makan nasik.