Wednesday, February 9, 2011

~Checkup 36 Weeks Dan Ke Klinik O&G~

Semalam (08/02/2011) aku ada checkup untuk 36 weeks di Poliklinik Peringgit..  Semalam checkup seperti biasa cuma kedudukan baby aku jea yang tak ok..baby aku songsang plak..last checkup baby aku da berada di kedudukan yang betul.  semalam bila nurse check kata baby aku songsang.

Jadinya nurse suruh aku jumpa dengan doktor untuk rujuk kes aku nie.  seperti biasa doktor suruh aku baring.  mula-mula doktor rasa-rasa cam dia kata kepala kat bawah..pas tue doktor kata kita scan...bila scan kat bawah memang tak nampak apa..sekali kepala baby di atas yea..maknanya baby aku songsang.  doktor sampai cakap 'Oh my god'..aku pun jadi risau ler..lama-lama doktor tunjuk kat aku masa dia scan..

so, doktor kata dia akan bagi surat untuk aku refer ke Hospital Besar.  tadi pagi aku ke Klinik Pakar O&G lah..Pegi tadi pun just nurse bagi tarikh appointment jea.  Aku kena datang balik ke O&G isnin nie iaitu 14/02/2011.  So aku harap semuanya akan berjalan dengan lancar dan dipermudahkan segalanya. 

Next checkup aku pun pada hari sama isnin nie..jadi aku kena pi O&G dulu...apa-apa pun kita nantikan apa yang akan diperkatakan oleh doktor.  doakan aku yea kawan-kawan...

Note>>kalau boleh biarlah aku dapat bersalin secara normal...tapi kalau ini ketentuannya sapelah kita untuk menolaknya. janji semuanya selamat...Amin


7 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alahai.. tak sangka ekk.. leh beralih arah pulak baby nie.. Hopefully kat spital melaka ada doc leh betulkan kedudukan baby.. dan semoga selamat semuanya.. aminn.. :-)

Anonymous said...

harap kedudukan bayi kembali ok

ikiqzana said...

semoga semua berjalan dgn lancar.. amin.

fazilzura said...

salam awak ..
uhhuhuu sowe yek aritu x sempat nak jmp .. kalau x , leh laga2 perut heheheh .. kasi aura kt akak ni ..

* sabo yek .. doa kan banyak2... b4 banak akil, abah akak penah ckp 'walau kut mana pun anak itu lahir, dia tetap rezeki buat kite.. janji sume nye selamattt '...

Aleyn said...

Semoga ibu dan anak selamat

Ps : cam biasa saya dah klik u nyer Nuff n HB, jom klik2 kay

yujiayao said...

For those of you who are purchasing Taps,we realize that this is one of the most important purchasing decisions you will make. You have made the best choice in choosing one of our Bathroom Sink Taps,Kitchen Taps or Shower Taps etc, as they are constructed of the highest grade materials to ensure that your new Taps lasts forever. You can be confident in your purchase as each item comes with a no hassle 30 day return privilege.

suhida said...

slm fida,
smoga sumenye ok ye.
saya da tukar nama blog.
http://missuhida.blogspot.com/
nnt singgah ye.