Friday, July 2, 2021

Jangan Lupakan

Assalamualaikum.

Hai.

Selamat datang Julai. Selamat tinggal Jun yang manis walaupun ada pahitnya dalam Jun ini memandangkan ahli keluarga aku ada yang dijangkiti Covid-19. Mohon doakan kesembuhan buat mak mentua dan adik ipar nombor 4 yang kini sedang dirawat di hospital. Biras dan anaknya berusia setahun lebih di PKRC MiTC serta adik ipar nombor 5 cumanya semalam dia sudah dibenarkan pulang. Dikhabarkan pula anak buah anak kepada adik ipar nombor tiga kini pula positif. Hari ini akan dibawa ke pusat kuarantin.

Entri kali ini aku kongsi sebuah video pendek. Penangan menonton video Remy Ishak di Instagramnya. Saja buat memandangkan lagu video ini membuatkan hati terasa sesuatu. Jadi buat sendiri untuk kenangan.

Lagu latarnya berjudul Jangan Lupakan nyanyian Nidji. Rentak lagunya mendatangkan sebak. Lagu ini apabila dilihat pada liriknya untuk kisah percintaan.

Itu sahaja entri untuk pembuka Julai. Harap Julai ini aku dapatkan habiskan manuskrip yang sudah lama terperam. Entah bila nak habis.

Aku kongsikan lirik lagi di bawah video. Selamat menonton. Jika nak mendengar celoteh aku bolehlah ke channel aku di Youtube. Sudilah kiranya SUBSCRIBE, LIKE, KOMEN dan SHARE. Minta maaf jika ada kekurangan.

Semoga kita semua dilindungi dan dijauhkan daripada wabak yang sedang melanda dunia. Aamiin. Sehingga bertemu lagi di lain entri.


Ku berjalan terus tanpa henti
Dan dia pun kini telah pergi
Ku berdoa di tengah indah dunia
Ku berdoa untuk dia yang kurindukan
Memohon untuk tetap tinggal
Dan jangan engkau pergi lagi
Berselimut di tengah dingin dunia
Berselimut dengan dia yang kurindukan
Would it be nice to hold you...
Would it be nice to take you home...
Would it be nice to kiss you..
Memohon untuk tetap tinggal
Dan jangan engkau pergi lagi
Bernyanyilah na na na na na
Bernyanyilah untuk dia yang kurindukan
Would it be nice to hold

No comments: